Galerie Marzee

Galerie Marzee, exterieur, Lage Markt, Nijmegen
Galerie Marzee, Nijmegen. Foto met dank aan Galerie Marzee©
Galerie Marzee, Nijmegen. Foto met dank aan Galerie Marzee©

#Galerie Marzee is een galerie voor hedendaagse sieraden in Nijmegen (Nederland). Naast sieraden worden er in de galerie ook andere beeldende kunsten gepresenteerd. Daarnaast worden er regelmatig concerten gegeven.

Geschiedenis
De galerie werd opgericht in 1978 door Marie-José (Marzee) van den Hout en was eerst gevestigd in een pand aan de Lange Hezelstraat (nr. 19) in Nijmegen (Nederland) (1979-1987). Van 1987 tot 1995 zat de galerie aan de Ganzenheuvel 33 in Nijmegen (Nederland). Daar werd de galerie op zaterdag 4 april 1987 heropend. In 1995 volgde de verhuizing naar een voormalig graanpakhuis: Lage Markt 3, aan de Waalkade in Nijmegen (Nederland). De nieuwe galerie werd op zondag 3 september 1995 feestelijk geopend door Annie Brouwer-Korf. Met deze nieuwe behuizing verbouwd door DiederenDirrix is de verschillende verdiepingen tellende galerie met een oppervlakte van circa 850 vierkante meter de grootste in zijn soort ter wereld. Door tegenslagen duurde de verbouwing een jaar langer dan voorzien.

Vanaf de heropening aan de Waalkade besteedde de galerie naast sieraden ook aandacht aan vormgeving en fotografie; naast twee tentoonstellingen met sieraden was er telkens één tentoonstelling met fotografie en één met vormgeving. Voor de fotografietentoonstellingen werd Henrik Barends aangetrokken. Naast sieraden vonden er in de galerie ook tentoonstellingen plaats met textiel, mode, meubelen en fotografie. Zo zijn er exposities geweest met werk van Ineke Hans, Paul Huf, Maarten van Severen en Marta de Wit. In de begintijd van de galerie aan de Lange Hezelstraat werden er ook manifestaties, happenings en performances georganiseerd.

In 1986 werd de etalagegalerie aan Berenstraat 17 in Amsterdam (Nederland) geopend. Vanaf 1987 organiseert Galerie Marzee tentoonstellingen met werk van pas afgestudeerden van diverse internationale opleidingen, de Eindexamententoonstellingen. Toen deze tentoonstelling in 2016 voor de dertigste keer plaatsvond waren er meer dan 100 deelnemers van meer dan veertig opleidingen verspreid over de wereld.

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de galerie nodigde Van den Hout sieraadontwerpers wereldwijd uit een kam voor haar te ontwerpen. Uit de circa 400 inzendingen zijn 100 ontwerpen geselecteerd en gepresenteerd in de tentoonstelling Kammen, die eerst in de galerie was te zien en vervolgens verder reisde door onder meer Duitsland en Zwitserland. De opening van de tentoonstelling in Nijmegen (Nederland) werd verricht door minister Ien Dales. Oplagen van de kammen werden in de museumwinkels te koop aangeboden. In 1989 werd de publicatie bij het project Kammen genomineerd voor de Best Verzorgde Boeken van dat jaar en wordt tentoongesteld in het Stedelijk Museum Amsterdam te Amsterdam (Nederland).

Tijdens de verbouwing van het vervallen graanpakhuis uit 1904 -die meer dan een miljoen gulden kostte- aan het begin van de negentiger jaren kregen studenten van de Arnhemse kunstacademie in de weekenden gelegenheid installaties te maken. De verbouwing werd gedeeltelijk gefinancierd door een bedrijf dat anoniem wil blijven. Hetzelfde bedrijf heeft ook bijgedragen aan de eerste tien jaar van de exploitatie van het voormalige graanpakhuis. Na de opening van de galerie in het graanpakhuis was in het souterrain een café met leestafel ingericht. In wandvitrines stonden gebruiksvoorwerpen van onder anderen Alessi, Herman Hermsen en Bořek Šípek.

Het eerste nummer van Marzee Magazine verscheen begin 1998 en werd verzorgd door Marian Draaisma en Jan van Teeffelen. Vanaf dat moment verscheen er van elke tentoonstelling een beeldverslag van onder meer de opening in het magazine. Onder anderen Liesbeth den Besten, Onno Boekhoudt en Frans Smolders schreven voor het magazine. Uitnodigingen voor openingen van tentoonstellingen werden met vier perforaties per post verstuurd, zodat ze door de ontvangers in een speciale multomap konden worden bewaard. In de map van grijs karton was ook ruimte voor bladzijden met foto’s van sieraden of aan sieraden gerelateerde onderwerpen. Van de betreffende kunstenaar(s) werd op de achterzijde een korte introductie met cv gepresenteerd. Ten slotte bood de multomap ook plaats aan bladen over vormgeving en fotografie.

Van 1999 tot en met 2014 werd vijftien keer de Marzee Prijs uitgereikt aan een sieraadontwerper. Ook werd vanaf dat moment de Marzee Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan pas afgestudeerden.

De galerie verzorgde ook werken in oplage van zowel sieraadontwerpers als andere kunstenaars die tegen een gereduceerd tarief werden aangeboden aan de vrienden van Marzee. Zo is er werk uitgebracht van onder anderen Onno Boekhoudt, Ute Eitzenhöfer, Paul Fleming (fotografie), Daniëlle Koninkx, Winfried Krüger, Winnifred Limburg (fotografie) en Ruudt Peters. Andere in opdracht van de galerie vervaardigde multiples waren van de hand van Berend Peter, Sjoerd Buisman, Ellen van Eldik, Mieke Groot, Huub de Koning, Yvonne Kracht, Theo Kuijpers, Richard Meitner, Jan van Munster, Oey Tjeng Sit, Michel Szulc Krzyzanowski,

In juni 2004 vond in de galerie een evenement plaats waarin niet de vitrine, maar de bezoekers als dragers van de objecten centraal stonden. Dit was een initiatief van studenten van de sieraadontwerper Otto Künzli van de Akademie der Bildenden Künste in München (Duitsland); en vroeg zo aandacht voor de status aparte die het sieraad heeft in de wereld van de toegepaste kunst. De meeste sieraden immers zijn gemaakt om te worden gedragen en zijn niet bedoeld voor een vitrine; de plaats die het meestal krijgt in een museum of galerie. Bij deze happening was geen vitrine te zien.

Het St Andrews Museum in St Andrews (Verenigd Koninkrijk) organiseerde in samenwerking met de galerie een tentoonstelling in 2009 met een selectie uit de vaste collectie van Galerie Marzee, die op dat moment uit ruim 1000 sieraden bestond. De selectie werd tentoongesteld als een installatie: op een tafel waaraan eerder met een gezelschap van 24 mensen op 5 september was geluncht. Alle genodigden hadden een connectie met Fife Contemporary Art & Craft, één van de mede-organisatoren. De disgenoten droegen tijdens de maaltijd allemaal door Van den Hout geselecteerde sieraden. De lunch werd gepresenteerd door chef Christopher Trotter. In de bijbehorende publicatie staan alle 24 genodigden met het door Van den Hout gekozen sieraad afgebeeld tegen een achtergrond met Delfts blauwe tegels.

Thea & Jur van Lee-Ellis en Gerda Sondag (2018) schonken hun collectie sieraden aan de Marzee Collectie.

In 2010 startte de galerie het project Marzee for starters, waarbij sieraden in oplage voor een lage prijs worden aangeboden om zo nieuwe mensen te interesseren voor het verzamelen van hedendaagse sieraden.

November 2019 opende in Amsterdam (Nederland) Intro: een galerie waar het werk van startende sieraadontwerpers wordt gepresenteerd. De galerie wil een leerschool zijn voor alumni, op het gebied van presentatie, klantencontact, pr, inrichting, communicatie enzovoort.

Galerie Marzee neemt jaarlijks deel aan verschillende internationale kunstbeurzen zoals de KunstRAI en de PAN in Amsterdam (Nederland), Frame in München (Duitsland), Collect in Londen (Verenigd Koninkrijk) en Trésor in Bazel (Zwitserland). Op Frame wordt elk jaar een nieuw halssieraad van Dorothea Prühl gepresenteerd. De galerie publiceert in eigen beheer een magazine, (jubileum)uitgaven en catalogi bij tentoonstellingen.

Marzee Collectie (selectie)
Op de bovenverdieping van het voormalige graanpakhuis is de eigen verzameling van de galerie te zien met onder meer werk van kunstenaars die in de loop van de tijd in de galerie hebben geëxposeerd.
Gijs Bakker
Peggy Bannenberg
Cheryl Barnes
Nicole Beck
Helena Biermann
Jantine Bindels
Alexander Blank
Onno Boekhoudt
Sara Borgegård
Bas Bouman
Juliane Brandes
Antje Bräuer
Lin Cheung
Eunmi Chun
David Clarke
Brigit Daamen
Laura Deakin
Hilde de Decker
Annette Ehinger
Ute Eitzenhöfer
Noam Elyashiv
Kathleen Fink
Charlotte Fontaine
Afke Golsteijn
Rebecca Hannon
Hanna Hedman
Ineke Heerkens
Maria Hees
Renate Heintze
Herman Hermsen
Stefan Heuser
Christian Hoedl
Genevieve Howard
David Huycke
Kyoung Hwang
Eugenia Ingegno
Melanie Isverding
Stephanie Jendis
Levan Jishkariani
Junwon Jung
Jutta Kallfelz
Jiro Kamata
Hana Kasickova
Karen Kathmann
Nana Klaass
Stefanie Klemp
Beate Klockmann
Rudolf Kocéa
Daniëlle Koninkx
Jun Konishi
Winfried Krüger
Akiko Kurihara
Okinari Kurokawa
Andrew Lamb
Emmy van Leersum
Helena Lehtinen
Nel Linssen
Sim Luttin
Mia Maljojoki
Stefano Marchetti
Christine Matthias
Märta Mattsson
Nanna Melland
Amandine Meunier
Julie Mollenhauer
Eija Mustonen
Maarja Niinemägi
Zélia Nobre
Niala Orsmond
Barbara Paganin
Francesco Pavan
Betty Pepper
Ruudt Peters
Shari Pierce
Annelies Planteijdt
Villu Plink
Laura Potter
Katja Prins
Ulrich Reithofer
Tabea Reulecke
Sybille Richter
Anna Rikkinen
Philip Sajet
Lucy Sarneel
Michihiro Sato
Ann Schmalwaßer
Nicola Scholz
Constanze Schreiber
Pedro Sequeira
Karin Seufert
Laura Siebauer
Vera Siemund
Etsuko Sonobe
Hans Stofer
Esna Su
Tore Svensson
Mirei Takeuchi
Silke Trekel
Tarja Tuupanen
Flóra Vági
Manuel Vilhena
Graziano Visintin
Luzia Vogt
Julia Walter
Anette Walz
Florian Weichsberger
Katherine Wheeler
Francis Willemstijn
Andrea Wippermann
Nina Wöhlke
Emanuela Zaietta

Gepresenteerde sieraadontwerpers (selectie)
Dina Abargil
Anne Achenbach
Mareen Alburg Duncker
Vera Aldejohann
Iene Ambar
Giampaolo Babetto
Akiko Ban
Peggy Bannenberg
Ela Bauer (2020-)
Sophie Baumgärtner
Francisca Bauzá
Nicole Beck
Manfred Bischoff
Tracy Lee Black
Marion Blume
Marta Boan
Iris Bodemer
Jonathan Mathew Boyd
Juliane Brandes
Antje Bräuer
Mecky van den Brink
Kim Buck
Liesbet Bussche
Anton Cepka
Yu-Chun Chen
Lin Cheung
Francesca di Ciaula
Katie Collins
Annemie de Corte
Nhat-Vu Dang
Laura Deakin
Aaron Decker
Hilde de Decker
Georg Dobler
Jacomijn van der Donk
Sam-Tho Duong (2020-)
Jade Drakes
Ute Eitzenhöfer
Kathleen Fink
Stéphanie Fleck
Benita Gikaite
Afke Golsteijn (Idiots)
Willemijn de Greef
Dana Hakim
Rebecca Hannon
Carmen Hauser
Hanna Hedman
Ineke Heerkens
Maria Hees
Renate Heintze
Jonathan Hens
Herman Hermsen
Stefan Heuser
Alexandra Hopp
Genevieve Howard
David Huycke
Eugenia Ingegno
Beru Inou
Meiri Ishida
Mari Iwamoto
Marjorie Jacobs
Margit Jäschke
Stephanie Jendis
Levan Jishkariani
Karin Johansson
Hildur Yr Jónsdóttir
Junwon Jung
Ike Jünger
Jutta Kallfelz
Arang Kim
Heeang Kim
Heejo Kim
Jenny Klemming
Beate Klockmann
Rudolf Kocéa
Daniëlle Koninkx
Jun Konishi
Winfried Krüger
Marly Kruytzer
Erik Kuiper
Otto Künzli
Akiko Kurihara
Okinari Kurokawa
Seul Gi Kwon
Chung Hyun Lee
Dongchun Lee
Hyorim Lee
Yojae Lee
Helena Lehtinen
Tarja Lehtinen
Annamarie Leiste
Nel Linssen
Anders Ljungberg
Susanna Loew
Mia Maljojoki
Kadri Mälk
Stefano Marchetti
Lous Martin
Jan Matthesius
Christine Matthias
Märta Mattsson
Nanna Melland
Peter Mellema
Julie Mollenhauer,
Marek Mrowinski
Louis Mueller
Eija Mustonen
Chequita Nahar
Malaika Najem
Juliane Noack
Ted Noten
Carla Nuis
Cóilín Ó Dubhghaill
Pavel Opočenský
Barbara Paganin
Liana Pattihis
Francesco Pavan
Ruudt Peters
Annelies Planteijdt
Dorothea Prühl
Ramón Puig Cuyàs
Ulrich Reithofer
Tabea Reulecke
Piergiuliano Reveane
Eiman Rezaei
Sybille Richter
Margot Rolf
Deborah Rudolph
Nina Sajet
Daniella Saraya
Lucy Sarneel
Michihiro Sato
Ann Schmalwaßer
Barbara Schrobenhauser
Elwy Schutten
Dana Seachuga
Karin Seufert
Sondra Sherman
Vera Siemund
Robert Smit
Etsuko Sonobe
Despo Sophocleous
Mirela Srša
Hans Stofer
Dorothee Striffler
Mariko Sumioka
Jelizaveta Suska
Tore Svensson
Mirei Takeuchi
Christopher Thompson Royds
Karola Torkos
Vivi Touloumidi
Silke Trekel
Flóra Vági
Manuel Vilhena
Graziano Visintin
Lisa Walker (2020-)
Richard Walraven
Julia Walter
Florian Weichsberger
Mallory Weston
Francis Willemstijn
Andrea Wippermann

Medewerkers (selectie)
Lizzie Atkins
Eline ten Busschen
Marloes van Essen
Michiel Heffels (-heden)
Niki Heffels (-heden)
Marie-José van den Hout (1978-heden)
Jade Kerste
Hadewych Martens (2001-heden)
Nicolet Pennekamp
Astrid Ubbink

Tentoonstellingen (selectie)
1982 – Marta exposeert De Wit
1982 – Sita Falkena (17 oktober 1982 t/m 12 november 1982)
1985 – Marianne Schliwinski
1986 – Acht Japanse edelsmeden in Nederland 1986 (1 januari 1986 t/m 31 januari 1986)
1986 – Multiples heden verleden
1986 – Zes Portugese Edelsmeden (maart 1986 t/m april 1986) (Pedro Cruz, Manuel Júlio, Rosário Lopes, Filomeno Pereira de Sousa, Alexandra de Serpa Pimentel, Tereza Seabra)
1987 – Francesca di Ciaula (3 april 1987 t/m 28 mei 1987)
1987 – Henrik Barends (3 april 1987 t/m 28 mei 1987)
1987 – Jean Beining (3 april 1987 t/m 28 mei 1987)
1987 – Maria Hees (3 april 1987 t/m 28 mei 1987)
1987 – Marion Herbst (30 mei 1987 t/m 30 juli 1987)
1987 – Philip Sajet (3 april 1987 t/m 28 mei 1987)
1987 – Ruudt Peters (3 april 1987 t/m 28 mei 1987)
1988 – Annelies Planteydt, Sieraden en objecten (5 juni 1988 t/m 23 juli 1988)
1988 – Cor Litjens (8 juni 1988 t/m 9 juli 1988)
1988 – Peggy Bannenberg, Sieraden en objecten (5 juni 1988 t/m 23 juli 1988)
1988 – Studenten aan de Akademie der Bildenden Künste, München, Klasse Jünger (Errico Cassar, Ulo Florack, Angela Hübel, Marie Letz, Claudia Schneider, Detlef Thomas) (20 november 1988 t/m 7 januari 1989)
1989 – Anneke Bruin, Els Deumens, Julie Mollenhauer, Lucy Sarneel (23 september 1989 t/m 31 oktober 1989)
1989 – Annelies Planteydt, sieraden (22 april 1989 t/m 3 juni 1989)
1989 – Dedicated to (4 maart 1989 t/m 15 april 1989) (Ruudt Peters)
1989 – Eindexamententoonstelling (Lucy Sarneel)
1989 – Kammen
1989 – Kammen, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam (Nederland)
1989 – KunstRAI ’89, RAI, Amsterdam (Nederland) (Annelies Planteijdt)
1990 – KunstRAI ’90, RAI, Amsterdam (Nederland) (Philip Sajet)
1991 – Annelies Planteijdt sieraden/jewelry (14 april 1991 t/m 23 mei 1991)
1991 – Eindexamententoonstelling 1991 (Nedda El Asmar, Jacomijn van der Donk, Marie-José Hoeboer, Marguerite Servais, Sylvie Vanderhoucke, Inès Verlaenen)
1991 – Interno (Ruudt Peters)
1991 – Jan Siebers meubels/furniture, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland) (14 april 1991 t/m 23 mei 1991)
1991 – Lineart, Stichting Paloma, Gent (België)
1991 – Rudolf Bott, Christoph Jünger, sieraden en objecten (13 oktober 1991 t/m 21 november 1991)
1992 – Meubelsculptuur (Jurgen Bey, Jan Konings, Maroeska Metz, Nynke van Vliet)
1992 – Susanne Knapp – Brigitte Tendahl
1993 – Amulet
1993 – Eindexamententoonstelling (Daniëlle Koninkx)
1993 – Hollands glorie (Mecky van den Brink)
1993 – Julie Mollenhauer, sieraden/jewelry (19 december 1993 t/m 27 januari 1994)
1993 – Lucy Sarneel (19 september 1993 t/m 21 oktober 1993)
1994A Moveable Feast 1964-1993
1994 – Due and Due (Stefano Marchetti)
1994 – Eindexamententoonstelling 1994 (Anja Baelus, Iris Eichenberg, Emma Hauldren, Annette Lechler, Hiromi Morita, Douglas Walker)
1994 – KunstRAI ’94, RAI, Amsterdam (Nederland) (31 mei 1994 t/m 5 juni 1994) (Daniëlle Koninkx)
1994 – Nel Linssen, Sieraden/Jewelry (17 juli 1994 t/m 18 augustus 1994)
1995 – 8 x Nijmegen Architectuurplannen AvB Arnhem
1995 – Finissage (Stefano Marchetti)
1995 – Het laatste nieuws (Daniëlle Koninkx)
1995 – Ineke Hans meubels/furniture (3 september 1995 t/m 25 oktober 1995)
1995 – KunstRAI ’95, RAI, Amsterdam (Nederland)
1995 – Maarten van Severen meubelen/furniture
1995 – Marta de Wit Zonderling – Kleding / Knitwear (3 september 1995 t/m 25 oktober 1995)
1995 – Mary Little meubels/furniture (3 september 1995 t/m 25 oktober 1995)
1995 – Onno Boekhoudt terloops/een doorsnede (3 september 1995 t/m 25 oktober 1995)
1995 – Ouroboros (Ruudt Peters)
1995 – Parelproject Pearls (3 september 1995 t/m 25 oktober 1995) (Gijs Bakker, Heike Baschta, Dinie Besems, Francesca di Ciaula, Jacomijn van der Donk, Pieter Elbers, Ellen van Eldik, Noam Elyashiv, Herman Hermsen, Susanne Knapp, Daniëlle Koninkx, Manon van Kouswijk, Sofie Lachaert, Ted Noten, Barbara Paganin, Ruudt Peters, Philip Sajet, Theo Smeets, Miriam Verbeek, Truike Verdegaal, Marcel Wanders, Martina Windels)
1995 – Ramón Puig Cuyàs, Broches/Brooches (15 januari 1995 t/m 22 februari 1995)
1995 – Try Out (Efharis Alepedis, Scott Cormier)
1995 – William Ropp fotografie/photography (3 september 1995 t/m 25 oktober 1995)
1995 – Winnifred Limburg fotowerken/photography
1995 – Xavier Domenech, Sieraden en Amuletten/Jewelry and Amulets (15 januari 1995 t/m 22 februari 1995)
1996 – Annelies Planteijdt sieraden/jewelry
1996 – Danielle Koninkx sieraden/jewelry
1996 – Donna Brennan sieraden/jewelry
1996 – Dorothea Prühl sieraden/jewellery
1996 – Eindexamententoonstelling 1996 (Tomomi Arata, Anuschka Blommers, Iris Bodemer, Michael Carberry, Kim Driessen, Ute Eitzenhöfer, Sarah Flynn, Emi Fujita, Jorinde Hagedoorn, Katja van Heesch, Machteld van Joolingen, Imke Jörns, Susanna Loew, Shawn Noroian, Yuka Oyama, Christina Pabon, Rozanne van Putten, Mark van Rooij, Annick Tapernoux, Eva van Veldhoven, Anook Cleonne Visser, Ysogo Vlamings, Antje Weyrich, Makiko Yokota, Andrea Zatarain)
1996 – F. Starik & Dominique Panhuysen
1996 – Huf herzien
1996 – Kirsten Garzareck sieraden/jewellery
1996 – Kop en staart accessoires/hats shoes bags belts
1996 – Madame Yevonde fotowerken/photography
1996 – Marian Schoettle night walk/kleding
1996 – Noam Elyashiv sieraden/jewelry (21 januari 1996 t/m 9 maart 1996)
1996 – Paul Fleming fotowerken/photography (21 januari 1996 t/m 9 maart 1996)
1996 – Paul Huf Huf herzien/photography
1996 – Pavel Opočenský sieraden/jewellery
1996 – Ralf-Rainer Odenwald schilderijen/paintings
1996 – Schmücken 5 jaar Fachhochschule Pforzheim (21 januari 1996 t/m 9 maart 1996)
1996 – Schmucksymposium Erfurt sieraden/jewellery
1996 – Scott Cormier sieraden/jewelry (21 januari 1996 t/m 9 maart 1996)
1996 – Sieraden uit Erfurt (Anton Cepka, Johanna Dahm, Uta Feiler, Karl Fritsch, Bernhard A. Früh, Margit Jäschke, Nina Klatt, Brigitte Moser, Peter Skubic, Robert Smit, Anette Wohlleber)
1996 – Simone ten Hompel werken in metal/metalworks
1996 – The Standard Cut (Donna Brennan)
1996 – Theo Smeets sieraden/jewellery
1996 – Tono Stano fotografie/photography
1996 – Volker Atrops sieraden/jewelry
1996 – Walter Stevens
1996 – Winfried Krüger sieraden/jewelry
1997 – Alain Buttard fotowerken/photography
1997 – Bloot Eigendom (Ted Noten)
1997 – Coen de Keuleneer objecten/objects
1997 – Eindexamententoonstelling (Lin Cheung, David Clarke, Ute Eitzenhöfer, Silke Trekel)
1997 – Flessibellissimo (Ralph Bakker, Berend Peter, Dinie Besems, Marian Bijlenga, Pieter Bijwaard, Peter Breed, Michel Cardena, Raoul Chailloux, Georg Dobler, Ute Eitzenhöfer, Trudi van Elsken, Bulent Evren, Ulla Florholmen, Karl Fritsch, Pilar Garrigosa, Ralph Gigli, Sytske van Gilse, Marijke de Goey, Bert ’t Hart, Bart van Heesch, Katja van Heesch, Edwin van der Heijden, Catherine Hills, Ed Hendriks, Hermann Jünger, Jelle Kamp, Bart Koning, Felieke van der Leest, Carlier Makigawa, Julie Mollenhauer, Annika Mötting, Louis Mueller, Ted Noten, Michel Pfister, Annelies Planteijdt, Ilona Plauw, Wendy Ramshaw, Daniel Rodenburg, Lucy Sarneel, Anthonie Sas, Bettina Sauerbruch, Hans van der Schaaf, Maria Schipper, Carlo Schiavon, Loek Schönbeck, Barbara Seidenath, Karin Seufert, Peter Skubic, Bettina Speckner, Yvonne Strang, Ilya Toornvliet, Graziano Visintin, Richard Walraven, Marcel Wanders, Marisja van Weegberg, Pauline Wiertz, Arnold de Wit, Karst Zwart)
1997 – Hanneke van Velzen fotowerken/photography
1997 – Hans Stofer objecten en sieraden/objects and jewelry
1997 – Iris Bodemer sieraden/jewelry
1997 – Jiří Šibor sieraden/jewelry
1997 – Jos Devriendt keramiek/ceramics
1997 – KunstRAI ’97, RAI, Amsterdam (Nederland)
1997 – Leopold van de Ven meubels/furniture
1997 – Lucy Sarneel sieraden/jewelry
1997 – Marta de Wit stola’s/stoles
1997 – Miro Švolík fotowerken/photography
1997 – Onno Boekhoudt sieraden/jewelry
1997 – Pauline Prior & Thea van den Heuvel fotografie/photography
1997 – Perlenflut
1997 – Schmuckforum Zürich (Brigitte Tendahl)
1997 – Scott Cormier sieraden/jewelry
1997 – Sieraden, vrouwen en de stad
1997 – Sieraden, vrouwen en de stad, De Zonnehof, Amersfoort (Nederland)
1997 – Steef Zoetmulder fotowerken/photography
1997 – Ted Noten sieraden/jewelry
1997 – Ute Eitzenhöfer sieraden/jewelry
1998 – Eindexamententoonstelling (Iris Bodemer)
1998 – Feldversuch I (Antje Bräuer)
1989 – Halssieraden (Lucy Sarneel)
1998 – Hibernate (Eija Mustonen)
1998 – KunstRAI ’98, RAI, Amsterdam (Nederland)
1998 – Lapis (Ruudt Peters)
1998 – Luster voor het oog/Lustre for the Eyes (Hilde De Decker)
1998 – Sieraden, de keuze van Nijmegen
1998 – Werk in uitvoering, kleding/Work in progress, clothing (Marta de Wit)
1999 – Annelies Planteijdt sieraden/jewellery
1999 – Arabian Nights (Manuel Vilhena)
1999 – As you like it (Ursula Biskup, Iris Bodemer, Donna Brennan, Dorothea Brill, Nicoletta Cammilleri, Elke Hackner, Bruna Hauert, Astrid Heininger, Gabriel Hinze, Kirsten Höcker, Elisabeth Holder, Lilia Katona, Katja Korsawe, Martina Lang, Helena Pichler, Susanne Schneider, Jasnna Schulz, Brigitte Tendahl, Claudia Westhaus)
1999 – Barbara Paganin, sieraden/jewellery
1999 – Brigitte Tendahl sieraden/jewellery
1999 – Claudia Langer sieraden/jewellery
1999 – Dorothee Striffler sieraden/jewellery
1999 – Eindexamententoonstelling (Leonor Hipólito, Claude Schmitz, Tarja Tuupanen)
1999 – Feldversuch II (Cora Bozan, Antje Bräuer)
1999 – Finale (Marta de Wit)
1999 – Iris Bodemer sieraden/jewellery
1999 – Jiří Šibor sieraden/jewellery
1999 – Julie Mollenhauer sieraden/jewellery
1999 – KunstRAI ’99, RAI, Amsterdam (Iris Bodemer, Ute Eitzenhöfer, David Huycke)
1999 – Lucy Sarneel sieraden/jewellery
1999 – Pavel Opočenský sieraden/jewellery
1999 – Petra Ohnmacht sieraden/jewellery
1999 – Rainer Milewski
1999 – Sandberg Instituut Amsterdam werk van studenten en oud-studenten/work of students and former students (Ho Wai Fong, Claudia Frey, Renate Jörg, Erwin Keen, Yvanka Linders, Miriam van der Lubbe, Suska Mackert, Chequita Nahar, Evert Nijland, Björg Pjetutsdóttir, Remko Posthuma, Susann Rittermann, Magdalena Svensson, Terhi Tolvanen, Chikako Watanabe)
1999 – Scotty, Madonna und die Anderen (Doris Betz, Anna Peisl)
1999 – Sieraden, de keuze van Arnhem
1999 – Sieraden, de keuze van Arnhem, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Arnhem (Nederland)
1999 – Sieraden, de keuze van Zwolle
1999 – Sieraden, de keuze van Zwolle, Stedelijk Museum Zwolle, Zwolle (Nederland)
1999 – Silke Trekel sieraden/jewellery
1999 – spatialPalace (Piret Hirv, Kristiina Laurits, Kadri Mälk, Eve Margus, Katrin Sipelgas, Tanel Veenre)
1999 – Stefano Marchetti sieraden/jewellery
1999 – Thalia Maria Georgoulis vaatwerk/silverware
1999 – Ute Eitzenhöfer sieraden/jewellery
1999 – Voor boer en tuinder (Hilde De Decker)
1999 – Zu zweit Twosome (Claudia Langer)
2000 – 13 Colliers, Schmuck von Dorothea Prühl
2000 – Annemie de Corte ‘Isolatie’ (8 oktober 2000 t/m 6 december 2000)
2000 – Contemporary British Silver (Malcolm Appleby, Helen Carnac, David Clarke, Diana Greenwood, Simone ten Hompel, Adrian Hope, Chris Knight, Alistair McCallum, Deborah Noble, Rebecca de Quin, Lucian Taylor, Richard Vallis)
2000 – Crossroads (Gésine Hackenberg)
2000 – David Clarke objecten/objects
2000 – David Huycke zilverwerk silverware
2000 – Eindexamententoonstelling (Inês de Almeida, Rachel Anderson, Lindsey Bain, Ulrike Bartels, Jimena Bello Sandoval, Célio Braga, Antje Bräuer, Jessica Briggs, Joanna Bumstead, Tzu-Ju Chen, Iris Christmann, Katie Davies, Ute Deutz, Jaime Diaz Trujillo, Frances Dickinson, Thomas Dierks, Sarah Enoch, Jantje Fleischhut, Emma-Kate Francis, Elizabeth Galton, Claudia Geiger, Irene Gonzáles Kolmar, Gunther Graf, Nicola Hall, Jenny Harris, Kaya Hoang, Gaby Hofsäß, Maria Jauhiainen, Katinka Kaskeline, Anne Kernan, Jung-Ji Kim, Laerke Kjaedegaard, Susanne Krämer, Stefan Krauß, Katharina Krus, Andrew Lamb, Song-Hee Lee, Sook-Hyun Lee, Ina Leppin, Hayley Lewin, Sophie Lidgate, Malin Lindmark, Wiebke Meurer, Anne Mersmann, Iris Nieuwenburg, Karin Paynter, Sara Pimàs Brucet, Yvonne Raab, Lisa Rae Hansen, Agnes von Rimscha, Linda Robertson, Angela Sauer, Susanne Schmitt, Katharina Schwabe, Susanna Shaw, Mary Ann Simmons, Kate Smith, Monika Steinbeck, Pete Stevens, Ines Tartler, Salima Thakker, Elke Verstraete, Anette Walz, Anke Wolf, Katharine Wood, Emma Worsley)
2000 – Feldversuch III (Cora Bozan, Antje Bräuer)
2000 – Finale II  (Marta de Wit)
2000 – Francesco Pavan sieraden jewellery (8 oktober 2000 t/m 6 december 2000)
2000 – Fundstücke-Spuren-Schmuck, sieraden jewellery (Winfried Krüger)
2000 – Gerrit Rietveld Academie sieraden en objecten/jewellery and objects (13 februari 2000 t/m 12 april 2000)
2000 – Hilde De Decker ‘Ge-eikt zilver’ (8 oktober 2000 t/m 6 december 2000)
2000 – Iris Bodemer sieraden jewellery (8 oktober 2000 t/m 6 december 2000)
2000 – KunstRAI 2000, RAI, Amsterdam (Nederland)
2000 – Manfred Nisslmüller
2000 – Mooie stad (Annelies Planteijdt)
2000 – Onno Boekhoudt
2000 – Pneuma (Ruudt Peters) (13 februari 2000 t/m 12 april 2000)
2000 – Ramon Puig Cuyàs sieraden jewellery
2000 – Simone ten Hompel objecten/objects
2000 – Stephanie Jendis sieraden/jewellery (13 februari 2000 t/m 12 april 2000)
2000 – Tarja Tuupanen sieraden/jewellery
2000 – Unieke replica’s (Philip Sajet) (13 februari 2000 t/m 12 april 2000)
2001 – Dorothea Brill sieraden jewellery (11 februari 2001 t/m 4 april 2001)
2001 – Internationale eindexamententoonstelling 2001 sieraden en objecten/International graduation show 2001 jewellery and objects (12 augustus 2001 t/m 10 oktober 2001) (Monica Cecchi, Claude Schmitz)
2001 – Feldversuch IV (Cora Bozan, Antje Bräuer, Dörte Dietrich, Kathleen Fink, Bettina Jungrichter, Beate Klockmann, Rudolf Kocéa, Nana Malik, Christine Matthias, Sybille Richter, Ann Schmalwaßer, Vera Siemund, Karola Torkos) (11 februari 2001 t/m 4 april 2001)
2001 – Hans Stofer sieraden jewellery (8 april 2001 t/m 30 mei 2001)
2001 – Irene Gonzáles sieraden jewellery (11 februari 2001 t/m 4 april 2001)
2001 – Iris Bodemer winnaar van de Marzee-prijs 2001 (8 april 2001 t/m 30 mei 2001)
2001 – Jiří Šibor sieraden jewellery (11 februari 2001 t/m 4 april 2001)
2001 – KunstRAI 2001, RAI, Amsterdam (Nederland) (Stephanie Jendis)
2001 – Lin Cheung sieraden jewellery (8 april 2001 t/m 30 mei 2001)
2001 – Midora, Leipzig (Duitsland) (Claude Schmitz)
2001 – PAN, RAI, Amsterdam (Nederland)
2001 – Pneuma (Ruudt  Peters)
2001 – Seet van Hout ‘Anatomische collectie’ (11 februari 2001 t/m 4 april 2001)
2001 – Sieraden, de keuze van Almere, De Paviljoens, Almere (Nederland) (13 oktober 2001 t/m 16 november 2001)
2001 – Sieraden, de keuze van Almere
2001 – Sieraden, de keuze van Apeldoorn
2001 – Sieraden, de keuze van Apeldoorn, Van Reekum Museum, Apeldoorn (Nederland) (12 oktober 2001 t/m 6 januari 2002)
2001 – SOFA, Chicago (Illinois, Verenigde Staten) (Claude Schmitz)
2001 – Susanne Kölblinger ‘Raumkörper’ (11 februari 2001 t/m 4 april 2001)
2001 – Ute Eitzenhöfer winnaar van de Marzee-prijs 2000 (8 april 2001 t/m 30 mei 2001)
2002 – Annelies Planteijdt, Mooie Stad, Sieraden/Jewellery (3 februari 2002 t/m 4 april 2002)
2002 – Karin Seufert, Sieraden/Jewellery (3 februari 2002 t/m 4 april 2002)
2002 – David Huycke
2002 – Feldversuch V (Mareen Alburg Duncker, Cora Bozan)
2003 – Anton Cepka sieraden jewellery (30 november 2003 t/m 21 januari 2004)
2003 – Atelier Ravary voormalige Rietveldstudenten former Rietveld students (30 november 2003 t/m 21 januari 2004)
2003 – Christine Matthias (30 november 2003 t/m 21 januari 2004)
2003 – Hans Stofer sieraden jewellery (6 april 2003 t/m 28 mei 2003)
2003 – Hiko Mizuno College of Jewelry eindexamenwerk graduate work (30 november 2003 t/m 21 januari 2004) (Hiroko Chikugo, Izumi Kusayanagi)
2003 – Karin Johansson sieraden jewellery (6 april 2003 t/m 28 mei 2003)
2003 – Kathleen Fink sieraden jewellery (30 november 2003 t/m 21 januari 2004)
2003 – Kim Buck Jewellery
2003 – Lucy Sarneel sieraden jewellery (6 april 2003 t/m 28 mei 2003)
2003 – Mah Rana sieraden jewellery (6 april 2003 t/m 28 mei 2003)
2003 – Sieraden, de keuze van Roermond
2003 – Sieraden, de keuze van Roermond, Stedelijk Museum Roermond, Roermond (Nederland)
2003 – Sieraden uit Zweden (Hanna Hedman)
2003 – Tatort – Koffer (Jun Konishi, Nanna Melland)
2003 – Tore Svensson objecten objects (6 april 2003 t/m 28 mei 2003)
2003 – Vera Siemund, Alexandra Bahlmann, Beate Klockmann en Wiebke Meurer
2004 – Jewellery, the Choice of the Europarliament, Bringing Art and Parliamentarians together
2004 – KunstRAI 2004, RAI, Amsterdam (Nederland)
2004 – Marzee Graduate Show 2004 (gecureerd door Manuel Vilhena) (Jantine Bindels, Bas Bouman, Annette Ehinger, Stefanie Klemp, Andrew Lamb, Amandine Meunier, Sybille Richter)
2004 – PAN, RAI, Amsterdam (Nederland) (5 december 2004 t/m 12 december 2004)
2004 – Roots (Manuel Vilhena)
2004 – Ruudt Peters sieraden jewellery (10 oktober 2004 t/m 8 december 2004)
2004 – Silke Trekel sieraden jewellery (10 oktober 2004 t/m 8 december 2004)
2004 – Solo Les Enfants (Ulrike Bartels, Stella Bierrenbach, Célio Braga, Jantje Fleischhut, Ineke Heerkens, Jeannette Jansen, Maureen Kok, Malin Lindmark, Wiebke Meurer, Iris Nieuwenburg, Gitte Nygaard, Susanne Schmitt, Ines Tartler, Anette Walz) (10 oktober 2004 t/m 8 december 2004)
2004 – Tatort II – VIP (Jun Konishi, Nanna Melland)
2004 – Workshop Atelier Ravary (10 oktober 2004 t/m 8 december 2004)
2005 – Anders Ljungberg objecten objects (4 december 2005 t/m 25 januari 2006)
2005 – Andrea Wippermann sieraden jewellery (10 april 2005 t/m 1 juni 2005)
2005 – Annelies Planteijdt sieraden jewellery (10 april 2005 t/m 1 juni 2005)
2005 – Atelier Ravary, presentatie winnaars Marzee Eindexamenprijs 2004 presentation winners Marzee Graduate Prize 2004 (Jantine Bindels, Bas Bouman, Annette Ehinger, Stefanie Klemp, Andrew Lamb, Amandine Meunier, Sybille Richter) (7 augustus 2005 t/m 28 september 2005)
2005 – Atelier Ravary – Workshop 5 (Antje Bräuer, Kathleen Fink, Rudolf Kocéa, Christine Matthias, Ann Schmalwaßer, Vera Siemund) (4 december 2005 t/m 25 januari 2006)
2005 – Azoth & Iosis (Ruudt Peters)
2005 – Beate Klockmann
2005 – Christine Matthias sieraden/jewellery (5 juni 2005 t/m 27 juli 2005)
2005 – Collect 2005, International art fair for contemporary objects, Victoria and Albert Museum, Londen (Verenigd Koninkrijk)
2005 – Giampaolo Babetto sieraden en objecten jewellery and objects (4 december 2005 t/m 25 januari 2006)
2005 – International Graduation Show Internationale Eindexamententoonstelling (Laia Adsuara Nadeu, Kirsten Bak, Zoë Bassi, Nicholas Bastin, Hedda Bjerkeli, Body Politics (Peter Krause & Kathleen Taplick), Marie Bonfils, Sara Borgegård, Jennifer Bradley, Yu-Chun Chen, Åsa Christensson, Carolien Cuyvers, Hilde De Decker, An Derickx, Vincent Durbák, Tina Echterhölter, Hanna Hedman, Jenny Henze, Elize Hiiop, Merle Kasonen, Sung-Jun Kim, Ai Konishi, Erik Kuiper, Elfrun Lach, Sabine Lang, Agnes Larsson, Rheanna Lingham, Eilve Manglus, Christophe Marguier, Lisá Markéta, Margarida Matos, Kyouhei Matsumoto, Claudia Milic, Rozemarijn van der Molen, Sebasttian Nebert, Gwendolyn Neven, Carla Nuis, Hideaki Ogawa, Ayako Omata, Hyunkyung Park, Damnjan Popovac, Barbara Pröpstl, Tiina Rajakallio, Mahta Rezvani, Ulrich Reithofer, Suzana Rezende, Ingrid Römmich, Ann Schmalwaßer, Klara Schmidt, Craig Spark, Stefan Sucker, Meri Takala, Ruth Tomlinson, Alena Timkovicová, Claire Tran, Monique Vondenhoff, Lewis Williams, Lulu Williams, Andrea Winkler, Sayaka Yamamoto, Ayano Yamanaka, Eun Young Choi) (7 augustus 2005 t/m 28 september 2005)
2005 – Kathleen Fink sieraden jewellery (4 december 2005 t/m 25 januari 2006)
2005 – Laura Potter sieraden en objecten jewellery and objects (13 februari 2005 t/m 6 april 2005)
2005 – Lin Cheung sieraden en objecten jewellery and objects (13 februari 2005 t/m 6 april 2005)
2005 – Maker, Wearer, Viewer (Marc Monzó)
2005 – Manuel Vilhena sieraden jewellery (13 februari 2005 t/m 6 april 2005)
2005 – Peggy Bannenberg sieraden jewellery (10 april 2005 t/m 1 juni 2005)
2005 – Philip Sajet sieraden jewellery (4 december 2005 t/m 25 januari 2006)
2005 – Rudolf Kocéa sieraden jewellery (10 april 2005 t/m 1 juni 2005)
2005 – Sieraden, de keuze van Schiedam
2005 – Sieraden, de keuze van Schiedam, Stedelijk Museum Schiedam, Schiedam (Nederland)
2005 – Sieraden uit Noorwegen/Norwegian Contemporary Jewellery (5 juni 2005 t/m 27 juli 2005) (Sigurd Bronger, Solveig Fagermo, Line Garlind, Ingjerd Hanevold, Synnøve Korssjøen, Anne-Lene Løvhaug, Konrad Mehus, Brit Rummelhoff, Lise Schønberg, Lars Sture)
2005 – Tatort III – Tatwort (5 juni 2005 t/m 27 juli 2005)
2005 – Thalia Maria Geourgoulis (5 juni 2005 t/m 27 juli 2005)
2006 – Atelier Ravary Workshop (Karin Johansson, Annelies Planteijdt, Sybille Richter, Karin Seufert)
2006 – Atelier Ravary Workshop 6 (28 mei 2006 t/m 29 juli 2006) (Yu-Chun Chen, Erik Kuiper, Carla Nuis, Ann Schmalwaßer)
2006 – Christine Matthias (10 december 2006 t/m 31 januari 2007)
2006 – David Huycke
2006 – De Beker/The Beaker (10 december 2006 t/m 31 januari 2007)
2006 – Eija Mustonen sieraden jewellery (8 oktober 2006 t/m 2 december 2006)
2006 – Helena Lehtinen sieraden jewellery (8 oktober 2006 t/m 2 december 2006)
2006 – Internationale Eindexamententoonstelling 2006 International Graduate Show 2006 (Dina Abargil, Sylvie Altschuler, Shihoko Amano, James Andrew, Marianne Anselin, Malin Bäccman, Claire Baloge, Zoë Bassi, Matej Bezúch, Jonathan Mathew Boyd, Carla Castiajo, Miriam Castro, Keren Cornelius, Elisa Deval, Angela Falanga, Margit Flaa, Petra Furtwängler, Yuko Fujita, Ylènia Galligó Vilà, Simone Geißler, Lucy Godfrey, Jennifer Gray, Willemijn de Greef, Catarina Hällzon, Carmen Hauser, Johanneke van Helden, Vidar Hertov, Christian Hoedl, Carolina Hornauer, Linda Hughes, Elisabeth Ilegems, Hildur Yr Jónsdóttir, Jiro Kamata, Karin Kato, Erika Kielosto, KyeOk Kim, Min-Ji Kim, Sun-Kyoung Kim, Yuki Kita, Emmanuel Lacoste, Rhona Law, Eva Lee, Tarja Lehtinen, Kati Lehtonen, Helena Lindholm, Anna Lorich, Yu-Wen Lu, Shu-Yee Mak, Mirva McCabe, Maria Militsi, Vânia Moreira, Lynne Kirstin Murray, Takado Nakada, Nina Oikawa, Jaanika Pajuste, EunYoung Park, Lina Peterson, Emma Price, Vanessa Raimondo, Ann-Marie Ramkissoon, Helena Schepens, Ilka Schmid, Frederike Schürenkämper, Ingvild Skjølsvik, Roos van Soest, Tomoaki Taki, Lotte van Tongeren, Karola Torkos, Gotxone Tutor Ercilla, Polly Wales, Brandon Wallace, Dai Xiang) (6 augustus 2006 t/m 30 september 2006)
2006 – Karin Johansson sieraden jewellery (28 mei 2006 t/m 29 juli 2006)
2006 – Leonor Hipólito sieraden jewellery (8 oktober 2006 t/m 2 december 2006)
2006 – Philip Sajet (10 december 2006 t/m 31 januari 2007)
2006 – Sefiroth (Ruudt Peters)
2006 – Tatort IV – Mark your territory (Helena Biermann, Alexander Blank, Eunmi Chun, Laura Deakin,  Mason Douglas, Stefan Heuser, Inkyoung Hwang, Melanie Isverding, Jun Konishi, Akiko Kurihara, Mia Maljojoki, Nanna Melland, Niala Orsmond, David Phillips, Shari Pierce, Judith Pschibl, Nicola Scholz, Laura Siebauer, Mirei Takeuchi, Florian Weichsberger) (28 mei 2006 t/m 29 juli 2006)
2006 – Tore Svensson sieraden en objecten jewellery and objects (28 mei 2006 t/m 29 juli 2006)
2007 – Ann Schmallwaßer sieraden jewellery (4 februari 2007 t/m 11 april 2007)
2007 – Beate Klockmann sieraden jewellery (4 februari 2007 t/m 11 april 2007)
2007 – Graduation Show 2007 (Nicole Beck, Marta Boan, Jun Konishi, Tabea Reulecke)
2007 – Jenny Henze sieraden jewellery (15 april 2007 t/m 30 mei 2007)
2007 – Julie Mollenhauer sieraden jewellery (4 februari 2007 t/m 11 april 2007)
2007 – Maria Hees sieraden jewellery (4 februari 2007 t/m 11 april 2007)
2007 – NSAIO 3 (Danni Schwaag)
2007 – Silke Trekel sieraden jewellery (4 februari 2007 t/m 11 april 2007)
2007 – Tatort V – Bloody Mary (Mia Maljojoki, Nanna Melland)
2007 – Ulrich Reithofer sieraden jewellery (15 april 2007 t/m 30 mei 2007)
2007 – Ute Eitzenhöfer sieraden jewellery (15 april 2007 t/m 30 mei 2007)
2007 – Vera Siemund sieraden jewellery (15 april 2007 t/m 30 mei 2007)
2008 – Collect 2008, International art fair for contemporary objects, Victoria and Albert Museum, Londen (Verenigd Koninkrijk) (Lucy Sarneel, Karola Torkos)
2008 – Drawings from Ireland#1 (Noam Elyashiv)
2008 – Groenplaats
2008 – Internationale Eindexamententoonstelling 2008 International Graduate Show 2008 (Alejandra Solar)
2008 – PAN, RAI, Amsterdam (Nederland) (Lucy Sarneel)
2009 – Annelies Planteijdt, Sieraden/Jewellery
2009 – Collect 2009, International art fair for contemporary objects, Saatchi Gallery, Londen (Verenigd Koninkrijk) (Lucy Sarneel)
2009 – Graduation Show 2009 (Tobias Alm) (16 augustus 2009 t/m 7 oktober 2009)
2009 – Jewellery Topos (Kirsten Haydon)
2009 – Julie Mollenhauer, Sieraden/Jewellery
2009 – Karin Seufert, Sieraden/Jewellery
2009 – Melbourne Hollow-ware (Simon Cottrell)
2009 – Object Rotterdam, Rotterdam (Nederland) (Lucy Sarneel)
2009 – Philip Sajet, Sieraden/Jewellery
2009 – Overcoat (Christopher Thompson Royds, Märta Mattsson)
2009 – PAN, RAI, Amsterdam (Nederland) (Lucy Sarneel)
2009 – Rudolf Kocéa, Beate Klockmann, Ullrich Reithofer, Christine Matthias
2009 – The Marzee Collection, international contemporary jewellery, St Andrews Museum, St Andrews (Verenigd Koninkrijk) (12 september 2009 t/m 1 november 2009) (Iris Bodemer, Kathleen Fink, Winfried Krüger, Erik Kuiper, Nel Linssen, Stefano Marchetti, Christine Matthias, Francesco Pavan, Ruudt Peters, Annelies Planteijdt, Dorothea Prühl, Ulrich Reithofer, Philip Sajet, Lucy Sarneel, Vera Siemund, Hans Stofer, Manuel Vilhena, Andrea Wippermann)
2009 – un (Jun Konishi)
2010 – Anima (Ruudt Peters)
2010 – Collect 2010, International art fair for contemporary objects, Saatchi Gallery, Londen (Verenigd Koninkrijk) (Lucy Sarneel)
2010 – Graduation Show 2010 (Märta Mattsson, Malaika Najem)
2010 – Object Rotterdam, Rotterdam (Nederland) (Lucy Sarneel)
2010 – PAN, RAI, Amsterdam (Nederland) (Lucy Sarneel)
2010 – Schmuck 2010, München (Duitsland) (Lucy Sarneel)
2011 – Collect 2011, International art fair for contemporary objects, Saatchi Gallery, Londen (Verenigd Koninkrijk)
2011 – Graduation Show 2011 (Nhat-Vu Dang, Benedikt Fischer, Nadege Roscoe)
2011 – Hanna Hedman
2011 – Kathleen Fink, jewellery and objects
2011 – Object Rotterdam, Rotterdam (Nederland) (Lucy Sarneel)
2011 – PAN, RAI, Amsterdam (Nederland) (Nadege Roscoe)
2011 – Schmuck, München (Duitsland) (Lucy Sarneel)
2011 – Windland
2012 – Antje Bräuer sieraden jewelry
2012 – Collect 2012, International art fair for contemporary objects, Saatchi Gallery, Londen (Verenigd Koninkrijk) (Barbara Schrobenhauser)
2012 – David Huycke
2012 – Fossils (Märta Mattsson)
2012 – Graduation Show 2012 (Juliane Noack)
2012 – Graziano Visintin, jewellery
2012 – Hoard (Christopher Thompson Royds)
2012 – Soulmates of Lucy Sarneel
2013 – Ann Schmalwaßer sieraden jewellery
2013 – Antje Bräuer sieraden jewellery
2013 – Christine Matthias sieraden jewellery
2013 – Etsuko Sonobe sieraden jewellery
2013 – Hamid el Kanbouhi tekeningen drawings 
2013 – Marzee Graduation Show 2013 – selection of works (Patrícia Domingues, Jing He, Rhona McCallum, Moniek Schrijer, Barbara Schrobenhauser, Mallory Weston)
2013 – Vera Siemund, jewellery
2014 – Baggage (Aaron Decker, Nadege Roscoe)
2014 – Flourish Whiter (Dongchun Lee)
2014 – Marzee Graduation Show 2014 (Alejandra Solar, Anneleen Swillen) (17 augustus 2014 t/m 26 oktober 2014)
2014 – My Four Guardian Angels (Dana Hakim)
2014 – Natura Morta (Christopher Thompson Royds)
2014 – Sieraden, de keuze van Gorcum
2014 – Sieraden, de keuze van Gorcum, Gorcums Museum, Gorinchem (Nederland)
2015 – Baggage (Part II) (Nadege Roscoe)
2015 – Collect 2015, International art fair for contemporary objects, Saatchi Gallery, Londen (Verenigd Koninkrijk) (Silke Trekel)
2015 – Frozen Flora, Flourishing Fauna (Märta Mattsson)
2015 – Marzee International Graduate Show 2015 (Aaron Decker, Genevieve Howard, Florian Milker, Felicia Mülbaier, Jezilzaveta Suska)
2015 – Sieraden, de keuze van Kampen / Jewellery, Kampen’s choice – portraits and jewellery (ook in het Stedelijk Museum Kampen, Kampen (Nederland))
2016 – Afke Golsteijn (Idiots) – objects (17 januari 2016 t/m 23 maart 2016)
2016 – Carmen Hauser – My Most Interior – A Place of Tranquility – jewellery
2016 – Christopher Thompson Royds – Natura Morta II – jewellery
2016 – Death occupies the space between us (Märta Mattsson)
2016 – Iris Bodemer, jewellery (6 november 2016 t/m 11 januari 2017)
2016 – Julie Mollenhauer – jewellery (17 januari 2016 t/m 23 maart 2016)
2016 – Karola Torkos, jewellery (6 november 2016 t/m 11 januari 2017)
2016 – KunstRAI 2016, RAI, Amsterdam (Nederland) (Margit Jäschke)
2016 – Märta Mattsson – Death Occupies The Space Between Us – jewellery
2016 – Margit Jäschke – Überraschung inbegriffen (Surprise Included) – jewellery (17 januari 2016 t/m 23 maart 2016)
2016 – Marzee International Graduate Show 2016 (Marion BlumeLiesbet Bussche, Beru Inou, Julia Obermaier, Elwy Schutten, Nadja Soloviev)
2016 – Natura Morta II (Christopher Thompson Royds)
2016 – PAN, RAI, Amsterdam (Nederland) (Margit Jäschke, Winfried Krüger, Tabea Reulecke, Vera Siemund)
2016 – Rudolf Kocéa, jewellery (6 november 2016 t/m 11 januari 2017)
2016 – Silke Trekel – Japanese Impressions – jewellery
2016 – Tabea Reulecke, jewellery and objects (6 november 2016 t/m 11 januari 2017)
2016 – Vera Siemund – jewellery (17 januari 2016 t/m 23 maart 2016)
2017 – A Tribute to Nel Linssen – jewellery
2017 – Annelies Planteijdt – Mooie stad – Album – jewellery (11 juni 2017 t/m 13 augustus 2017)
2017 – Collect 2017, International art fair for contemporary objects, Saatchi Gallery, Londen (Verenigd Koninkrijk) (Genevieve Howard, Margit Jäschke)
2017 – Dana Hakim – Crafted Fear – jewellery (26 maart 2017 t/m 7 juni 2017)
2017 – David Clarke, objecten (29 oktober 2017 t/m 10 januari 2018)
2017 – Dorotha Prühl & Otto Künzli, so nah – so fern (29 oktober 2017 t/m 10 januari 2018)
2017 – Florian Weichsberger – Warrior – jewellery (11 juni 2017 t/m 13 augustus 2017)
2019 – Frame, Internationale Handwerksmesse, München (Duitsland) (Genevieve Howard)
2017 – Graduates 2015 – Work in Progress – jewellery
2017 – Graziano Visintin – The Bright Science of Gold – jewellery (26 maart 2017 t/m 7 juni 2017)
2017 – Helena Lehtinen, Eija Mustonen and Tarja Tuupanen – Hibernate – jewellery
2017 – Het Wilde Oog – Corrie & Joseph – traditional Dutch garments, ‘kraplappen’, adapted by contemporary artists (26 maart 2017 t/m 7 juni 2017) (Marianne van Heeswijk, Couzijn van Leeuwen, Maison the Faux, Ted Noten, Maria Roosen, Lucy Sarneel, Keiko Sato, Rob Scholte)
2017 – Internationale Marzee-eindexamententoonstelling 2017 (Katharina Dettar, Carrie Dickens, Alžběta Dvořáková, Lilian Mattuschka, Dana Seachuga, Esna Su, Edu Tarín)
2017 – Julia Walter – New objects and jewellery skimmed from dreams, journeys and real life (11 juni 2017 t/m 13 augustus 2017)
2017 – Juliane Brandes – 4HANDS – or how much sculpture can jewellery handle – jewellery (26 maart 2017 t/m 7 juni 2017)
2017 – Klasse Mackert – Freie Kunst / Gold und Silberschmieden ADBK Nürnberg, DE – 3 im Weggala, 6 auf Kraut – jewellery
Marzee Graduates @CODA, CODA, Apeldoorn (Nederland) (Manami Aoki, Macarena Bernal, Katherine Hubble, Koen Jacobs, Maria Konschake, Dabin Lee, Seulki Lee, Kuai Lu, Shahrzad Motallebi, Natalie Nicholson, Stephanie O’Leary, Ángela Ponce, Hansel Tai, Hanna-Maria Vanaküla, Lena Wunderlich, Chenghuiyuan Xu, Jing Yang)
2017 – Nicole Beck – Blown Up – jewellery
2017 – Noam Elyashiv, sieraden en tekeningen (29 oktober 2017 t/m 10 januari 2018)
2017 – PAN, RAI, Amsterdam (Nederland) (Iris Bodemer, David Clarke, Noam ElyashivOtto KünzliDorothea PrühlRobert Smit, Tore Svensson)
2017 – Product Design ArtEz Arnhem NL – ‘Forms & Fictions’, (gecureerd door Renate Volleberg)
2017 – Renate Heintze – selection of jewellery from 1977 until 1989 (26 maart 2017 t/m 7 juni 2017)
2017 – Rewind Forward, 10 years footwear deign from ArtEZ NL
2017 – Sieraden, De beste jonge internationale sieraadontwerpers geselecteerd door Marzee, Museum Het Valkhof, Nijmegen (Nederland)
2017 – Tore Svensson, sieraden (29 oktober 2017 t/m 10 januari 2018)
2017 – Tresor, Bazel (Zwitserland) (Antje Bräuer, Annelies Planteijdt, Dorothea Prühl, Lucy Sarneel, Christopher Thompson Royds)
2017 – Willemijn de Greef – Recollection I – installation (26 maart 2017 t/m 7 juni 2017)
2018 – A Mere Formality (Christine Matthias)
2018 – Akadmie der Bildenden Künste Nürnberg, Class of Suska Mackert
2018 – Andrea Wippermann, Kuriosita Fantastikae, sieraden
2018 – Antje Bräuer, sieraden/jewellery
2018 – Carla Nuis – sieraden
2018 – Castle in the Air (Piret Hirv, Kristiina Laurits, Kadri Mälk, Eve Margus-Villems, Villu Plink, Tanel Veenre)
2018 – Chequita Nahar, Prodo Gudu, sieraden
2018 – Christopher Thompson Royds, Against Nature, sieraden
2018 – Collect 2018, International art fair for contemporary objects, Saatchi Gallery, Londen (Verenigd Koninkrijk) (Otto Künzli, Lucy Sarneel, Dorotha Prühl, Robert Smit)
2018 – Etsuko Sonobe, sieraden
2018 – Ineke Heerkens, Ornamental Hey Hey Heys
2018 – Julie Mollenhauer – sieraden
2018 – Karin Seufert – sieraden
2018 – KunstRAI, RAI, Amsterdam (Nederland) (Genevieve Howard)
2018 – Levan Jishkariani, Edu Tarin, Dot Melanin – sieraden
2018 – Lucy Sarneel, Good Vibrations, sieraden
2018 – Marzee Internationale Eindexamententoonstelling (Vesal Bahmani Nik, Eva Ave Burton, Helen Habtay, Sonia Pibernat, Katja Turpeinen, Kun Zhang)
2018 – Nina Sajet a . symmetry
2018 – PAN, RAI, Amsterdam (Nederland)
2018 – Ramon Puig Cuyás – sieraden
2018 – Ravary 2018
2018 – Robert Smit, Land of Water, sieraden
2018 – Rudolf Kocéa, sieraden/jewellery
2019 – Akademie der Bildenden Künste Nürnberg (samengesteld door Naomi Loebel, Sabrina Schwemmer, Stella Wanisch met werk van Sabrina Ackermann, Pauline von Angerer, Paula Flock, Estger Gleuwitz, Kyung Jin Kim, Katja Köditz, Layla Naomi Loebel, Sabrina Schwemmer, Sandra Vollbrecht, Stella Wanisch)
2019 – ARTEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, sieraden en brillen (Rosalie Apituley, Finn Bekkering, Anna Bolt, Shayra Bosveld, Max Degen, Maartje Faber, Vicky-Linn Geerdink, Gabriel Giordano, Daniel Gé van der Hoek, Mathijs Hunfeld, Pietro Ianuzzi, Jiman Jeong, Tilly Johnson, Lara Klingenberg, Oscar van der Laan, Louise Mannel, Vera Julia Mathijssen, Fleuri La Belle Ngapy, Emil Opolinksi, Gijs Schalkx, Puck Schotel, Jueun Seo, Tessa Straver, Joanna Yu)
2019 – Blattwerk (Carmen Hauser) (3 november 2019 t/m 8 januari 2020)
2019 – Camping with Friends (Julia Walter) (3 november 2019 t/m 8 januari 2020)
2019 – Collect, Saatchi Gallery Londen (Verenigd Koninkrijk)
2019 – Frame, Internationale Handwerksmesse, München (Duitsland)
2019 – Eckmayr/Reithofer, Muses, Vitals & Influencers (Ulrich Reithofer) (31 maart 2019 t/m 5 juni 2019)
2019 – Eva Eisler + alumni (3 november 2019 t/m 8 januari 2020)
2019 – Herman Hermsen and Alumni Hochschüle Düsseldorf (31 maart 2019 t/m 5 juni 2019)
2019 – KunstRAI, RAI, Amsterdam (Nederland)
2019 – Marzee International Graduate Show (18 augustus 2019 t/m 30 oktober 2019) (Youhzi Bi, Aphra Cheeseman, Joy Bonfield-Colombara, Brooke Coutts-Wood, Erinn Michelle Cox, Eunji Han, Esther Heite, Djara Van Hove, Valerie James, Cathryn Jasterzbski, Kyung Jin Kim, Triin Kukk, Merlin Meremaa, Felicia Mülbaier, Kristina Neumann, Barbora Opátová, Chloe Valorso)
2019 – Moon, Sun and Earth (Florian Weichsberger) (3 november 2019 t/m 8 januari 2020)
2019 – Nicole Beck, sieraden
2019 – Only Mermaids Can See Other Mermaids (Märta Mattsson) (31 maart 2019 t/m 5 juni 2019)
2019 – Present – 40 jaar Galerie Marzee (Mareen Alburg Duncker, Manami Aoki, Nicole Beck, Iris Bodemer, Juliane Brandes, Antje Bräuer, David Clarke, Katie Collins, Aaron Decker, Ute Eitzenhöfer, Noam Elyashiv, Veronika Fabian, Willemijn de Greef, Carmen Hauser, Ineke Heerkens, Herman Hermsen, Piret Hirv, David Huycke, Mari Iwamoto, Margit Jäschke, Karin Johansson, Junwon Jung, Rudolf Kocéa, Jun Konishi, Winfried Krüger, Otto Künzli, Okinari Kurokawa, Dongchun Lee, Helena Lehtinen, Shin Hea Lim, Anders Ljungberg, Stefano Marchetti, Christine Matthias, Märta Mattsson, Julie Mollenhauer, Marek Mrowinski, Coen Mulder, Eija Mustonen, Chequita Nahar, Carla Nuis, Francesco Pavan, Annelies Planteijdt, Ramón Puig Cuyàs, Tabea Reulecke, Piergiuliano Reveane, Eiman Rezaei, Nina Sajet, Lucy Sarneel, Barbara Schrobenhauser, Karin Seufert, Sondra Sherman, Robert Smit, Etsuko Sonobe, Despo Sophocleous, Hans Stofer, Tore Svensson, Edu Tarín, Karola Torkos, Vivi Touloumidi, Silke Trekel, Graziano Visintin, Julia Walter, Florian Weichsberger, Andrea Wippermann)
2019 – Qade Solo Project, Cruiseterminal, Wilhelminakade Rotterdam (Nederland)
2019 – Robert Smit, Jewellery Related
2019 – San Diego State University – Jewelry and Metalwork program – Surf Report – students, alumni and faculty (31 maart 2019 t/m 5 juni 2019) (Jessica Andersen, Tracy Lee Black, Wan Hee Cho, Ean Escoto, Rene Henry, Brian Hollingsworth, Alex Hopp, Jennifer Moore, Rachel Ness, Kitty Nix, Amanda Packer, Kerianne Quick, Kaiya Rainbolt, Michael Rybicki, Melissa Selvius, Sondra Sherman, Leslie Shershow, Kelly Temple, Demitra Thomloudis, Petra Winnwalker, Tammy Young Eun Kim, Messa Zheng)
2019 – Vera Siemund, sieraden
2020 – ADBK Nuremberg – Class Suska Mackert – Monotasking – sieraden en objecten (12 januari 2020 t/m 18 maart 2020)
2020 – Anders Ljunberg – Distinctions – objecten en sieraden (12 januari 2020 t/m 18 maart 2020)
2020 – Appèl Galeries, Werkwarenhuis Den Bosch, Den Bosch (Nederland) (12 september 2020 t/m 27 september 2020) (Ela Bauer, David Clarke, Ineke Heerkens, Lucy Sarneel, Veronika Fabian)
2020 – Behütet (24 maart 2020 t/m 27 mei 2020) (Annamarie Leiste)
2020 – Frame, München (Duitsland) Afgelast in verband met coronavirus
2020 – Iris Bodemer – Past and Present – sieraden (12 januari 2020 t/m 18 maart 2020)
2020 – Karola Torkos (24 maart 2020 t/m 27 mei 2020)
2020 – Marzee Internationale Eindexamententoonstelling 2020 (27 oktober 2020 t/m 6 januari 2021)
2020 – Mooie Stad – Water (24 maart 2020 t/m 27 mei 2020) (Annelies Planteijdt)
2020 – PLUS (27 oktober 2020 t/m 6 januari 2021) (Lucy Sarneel)
2020 – Repetition and Difference (24 maart 2020 t/m 27 mei 2020) (Piet Dieleman)
2020 – Rudolf Kocéa – Clowns – sieraden (12 januari 2020 t/m 18 maart 2020)
2021 – Akademie der Bildenden Künste Nürnberg, Klasse Suska Mackert, Zwischen den Räumen ist auch ein Raum (30 mei 2021 t/m 11 augustus 2021)
2021 – Eiman Rezaei – Stilleven (7 november 2021 t/m 16 januari 2022)
2021 – In gesprek met Chequita Nahar (7 november 2021 t/m 16 januari 2022) (Yanks Buutfeld, Kalkidan Hoex, Anke Huijben, Wendy Owusu, Thom van Schaik)
2021 – Internationale Eindexamententoonstelling (29 augustus 2021 t/m 30 oktober 2021)
2021 – Les couleurs de Limoges (30 mei 2021 t/m 11 augustus 2021) (Karin Seufert, Tore Svensson)
2021 – Pedro Sequiera, sieraden en schilderijen (30 mei 2021 t/m 11 augustus 2021)
2021 – Sieraden van Aotearoa Nieuw-Zeeland (7 november 2021 t/m 16 januari 2022) (Fran Allinson, Vanessa Arthur, Becky Bliss, Octavia Cook, Mary Curtis, Nina van Duijnhoven, Warwick Freeman, Kelly McDonald, Craig McIntosh, Shelley Norton, Renee Pearson, Moniek Schrijer, Caroline Thomas, Lisa Walker)
2021 – Silke Trekel, Große Schwünge, sanfte Falten (30 mei 2021 t/m 11 augustus 2021)
2022 – Carla Nuis (19 juni 2022 t/m 27 augustus 2022)
2022 – Frame, Internationale Handwerksmesse, München (Duitsland) (6 juli 2022 t/m 10 juli 2022)
2022 – Jewellery and Wall Objects by Iris Bodemer and Katharina Dettar (23 januari 2022 t/m 3 april 2022)
2022 – Luisa Kuschel and Peleg Mercedes Matityahu (19 juni 2022 t/m 27 augustus 2022)
2022 – PAN, RAI, Amsterdam (Nederland) (19 november 2022 t/m 27 november 2022) (Nicole Beck, Veronika Fabian, Herman Hermsen, Winfried Kruger, Stefano Marchetti, Chequita Nahar, Annelies Planteijdt, Christopher Thompson Royds)
2022 – Sondra Sherman (19 juni 2022 t/m 27 augustus 2022)
2022 – Stefano Marchetti (19 juni 2022 t/m 27 augustus 2022)
2023 – Collect, Somerset House, Londe (Verenigd Koninkrijk) (3 maart 2023 t/m 5 maart 2023)
2023 – Frame, Internationale Handwerksmesse, München (Duitsland) (8 maart 2023 t/m 12 maart 2023) (Jonathan Mathew Boyd, Veronika Fabian, David Huycke, Rudolf Kocéa, Stefano Marchetti, Christine Matthias, Annelies Planteijdt, Vera Siemund, Manuel Vilhena, Andrea Wippermann)

Marzee Aanmoedigingsprijs (selectie)
1999 – Apinya Oo Boonprakob
2000 – Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (Nederland)
2001 – Vera Siemund
2002 – Villu Plink

Atelier Ravary
Jaarlijks in augustus kent Galerie Marzee aan verschillende afgestudeerden die hun werk op de eindexamenshow in de galerie hebben laten zien de Marzee Aanmoedigingsprijs toe: een workshop bij het Belgische Atelier Ravary. Een week lang gaat een groep sieraadontwerpers daar aan het werk.

Bibliografie (selectie)
Alledaags versieren (2000). Nederland.
13 Colliers, Schmuck von Dorothea Prühl (2004). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-11-5
Bal, M. (2009) Annelies Planteijdt. Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 9789073124202
Berkum, A. van (2005) MV/365 Manuel Vilhena. Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 9073124131
Besten, L. den (2011) On Jewellery, A Compendium of international contemporary art jewellery. Stuttgart: ARNOLDSCHE Art Publishers. ISBN 9783897903494
Collection Feldversuch, Klasse Dorothea Prühl (2004). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-09-3
Daniel, D. (30 november 2018) She Calls Her Stock ‘Jewelry, Made by Artists’. The New York Times.
Doornbusch, E. (9 juni 2019) 40 Jaar Marzee! hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (10 april 2022) In de tramrails bij OLVG Oost. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (6 november 2019) November 2019: sieradenmaand in Nederland. hedendaagsesieraden.nl.
Draaisma, M. en Teeffelen, J. van (1998) Marzee. Nijmegen: Galerie Marzee.
Feijter, I. de (november 2019) Hedendaagse juwelentop bij Galerie Marzee. Collect.
Haveman, M. en Ober, J. (1985) Acht Japanse Edelsmeden. Enschede: Galerie Beeld & Aambeeld. OCLC 64352394
Heffels, M. (29 november 2021) Insta. hedendaagsesieraden.nl.
Hout, M.J. van den (1989) Kammen. Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 9073124018
Hout, M.J. van den (2004) Marzee Galerie & Collection. Nijmegen: Galerie Marzee. OCLC 67012576
Jewellery, the Choice of the Europarliament, Bringing Art and Parliamentarians together (2004). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 9073124123
Juwelen, Sajet (2011). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 978-90-73124-21-9
Kris, J. van der (31 augustus 1995) Sieraden én meubels bij Marzee in Nijmegen, Een galerie als een museum. NRC Handelsblad.
Kruger, D. (2006) Vera Siemund Schmuck, Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-16-5
Künzli, O. (2005) Tatort – Tatwort. Nijmegen: Galerie Marzee. OCLC 315644977
Luckner-Bien, R. (9 maart 2022) Die Geschichte hinter dem Foto. hedendaagsesieraden.nl.
Maurer-Zilioli, E. (2003) Francesco Pavan. Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 9789073124172
Multiples heden verleden (1986). Amsterdam: VES. OCLC 36257696
Ra Present, 35 jaar Galerie Ra (2011). Amsterdam: Galerie Ra. 2006 ISBN 9789461907479
Sieraden, de keuze van Almere (2001). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-06-9
Sieraden, de keuze van Amersfoort (1997). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-02-6
Sieraden, de keuze van Apeldoorn (2001). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-07-7
Sieraden, de keuze van Arnhem (1999). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-04-2
Sieraden, de keuze van Gorcum / Jewellery Gorcum’s choice (2014). Gorinchem: Gorcums Museum. ISBN 9789078251095
Sieraden, de keuze van Kampen / Jewellery, Kampen’s Choice (2015). Kampen: Stedelijk Museum Kampen. ISBN 9789082443905
Sieraden, de keuze van Nijmegen (1998). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-03-4
Sieraden, de keuze van Roermond/Jewellery, Roermond’s Choice (2003). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 9073124085
Sieraden, de keuze van Schiedam (2005). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-14x
Sieraden, de keuze van Zwolle (1999). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-05-0
The Marzee Collection: international contemporary jewellery (2009). St Andrews: Fife Contemporary Art & Craft. ISBN 0906272998
Tuitjer, K. (30 april 1993) Een heleboel geluk na een ongeluk, Vijftig sieraadkunstenaars maken een amulet voor Marzee. De Gelderlander.
Unger, M. (2004) Het Nederlandse sieraad in de 20ste eeuw. Bussum, THOTH. ISBN 9068683489
Unieke expositie kammen geopend (20 november 1989) De Gelderlander.
Veiteberg, J. (2006) Sefiroth. Nijmegen: Galerie Marzee. OCLC 777957171
Werkman, M.J. (25 december 2021) Ton vertelt. hedendaagsesieraden.nl.
Winnaar regisseert prijsuitreiking, Weertsema-van Duin Pluim voor Inzet van Marie-José van den Hout (13 november 1990). De Gelderlander.

Links
RKD Artists
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2016/11/11/galerie-marzee/

1 Comment

Geef een reactie