Peggy Ackerly

Peggy Ackerly (geboren Marget Adaline Phillips, Cheyenne (Verenigde Staten), 1921 – Verenigde Staten, 2011) was onder meer actief als schilder en sieraadontwerper.

Biografie
Ackerly is opgeleid aan Atlanta College of Art. In 1945 kwam Ackerly als leerling te werken in de werkplaats en winkel van de excentrieke sieraadontwerper Sam Kramer. Tot aan de dood van Kramer werkte zij zo nu en dan in diens winkel en werkplaats in Greenwich Village te New York (Verenigde Staten). Samen met Kramer ontwierp ze verschillende sieraden.

Ackerly had een voorliefde voor anatomie en botten.

Carol en Sam Kramer huurden een huis in New Hope (Pennsylvania, Verenigde Staten), waar Ackerly samen met Carol buiten New York (Verenigde Staten) nog een winkel runde van 1960 tot en met 1961.

Toen Ackerly rond 1966 terugkeerde naar Atlanta (Verenigde Staten), opende ze daar in Buckhead aan Roswell Road een eigen werkplaats: Goldbrick Jewelry. Tot aan 2002 bleef Goldbrick Jewelry actief. Ackerly overleed in 2011.

Werk in openbare collecties (selectie)
Musée des beaux-arts de Montréal, Montréal (Canada)
Museum of Fine Arts Boston, Boston (Verenigde Staten)

Werk in particuliere collecties (selectie)
Daphne Farago

Bibliografie (selectie)
Greenbaum, T. (2019) Sam Kramer, Jeweler on the Edge. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 9783897905641

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2020/06/20/peggy-ackerly/

Geef een reactie