Ton vertelt

Ton draagt De Witte Rivier, halssieraad van Annelies Planteijdt
Ton draagt De Witte Rivier, halssieraad van Annelies Planteijdt
Ton draagt De Witte Rivier, halssieraad van Annelies Planteijdt. Foto met dank aan Marten Werkman©

Door Marten Werkman

Ik (vrouw) ben gepensioneerd organisatieadviseur. Soms zijn sieraden prachtige kunstvoorwerpen en soms zijn het praktische dingen om mezelf mee op te leuken waardoor ik ook nog eens kan besparen op kleding.

Op mijn 45e verjaardag kreeg ik een halssieraad van Stefano Marchetti, gebaseerd op de oorspronkelijke plattegrond van de Sint Pieter (Bramante). Een prachtig sieraad dat ook nog eens heel draagbaar bleek. In mijn werk heeft het regelmatig geholpen om het ijs te breken en een gesprek te beginnen. Na ruim twintig jaar draag ik het nog steeds met veel plezier.

Mijn eerste sieraad was een stalen spang van Herman Hermsen. Ik kocht de spang in mijn studententijd, in 1983/84 bij (beginnende) Galerie Marzee. Het geld had ik bij elkaar gespaard met klusjes voor de galerie: poetsen en aanwezig zijn en op Marzee’s kinderen passen.

Marten Werkman

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/12/25/ton-vertelt/

Geef een reactie