Copyright©

Copyright symbol. Afbeelding met dank aan Pixabay
Copyright symbol. Afbeelding met dank aan Pixabay
Copyright symbol. Afbeelding met dank aan Pixabay

Stop! Hergebruik van dit item is strafbaar
Wanneer een tekst of afbeelding (in een bijschrift) is voorzien van het copyrightteken (zoals hierboven), ©, betekent dat dat de tekst of afbeelding niet zonder toestemming van de maker kan worden hergebruikt. De afbeelding of tekst mag dus niet worden gedeeld op bijvoorbeeld Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter of welk ander medium ook (digitaal of in druk).

Afbeeldingen op hedendaagsesieraden.nl en copyright
Wilt u een afbeelding met copyright toch graag hergebruiken? Neem dan contact op met de maker en vraag om toestemming. De naam van de maker van de afbeelding staat doorgaans direct voor het copyrightteken, ©, vermeld. hedendaagsesieraden.nl is niet de plaats om toestemming te vragen en deelt geen contactgegevens van makers. Let op: doorgaans zijn er kosten verbonden aan hergebruik van teksten en afbeeldingen.

Afbeeldingen op hedendaagsesieraden.nl met Creative Commons licenties
Sommige afbeeldingen op hedendaagsesieraden.nl zijn niet voorzien van een copyrightteken, maar van Creative Commons licenties. Foto’s van Esther Doornbusch of Coert Peter Krabbe bijvoorbeeld, zijn vrijgegeven onder dezelfde licentie als de teksten: CC BY 4.0. Dat houdt in dat de afbeeldingen vrij mogen worden hergebruikt onder voorwaarde van naamsvermelding. Bij hergebruik moet dus duidelijk worden vermeld wie de maker van de afbeelding is en ook de licentie waaronder de afbeelding is vrijgegeven dient te worden herhaald.

Publiek domein
Op hedendaagsesieraden.nl staan ook afbeeldingen die zich in het publieke domein bevinden: CC0. Deze afbeeldingen mogen vrij worden hergebruikt en naamsvermelding is niet verplicht. Op hedendaagsesieraden.nl gaat het dan om afbeeldingen ontleend aan bijvoorbeeld Wikimedia Commons of het Rijksmuseum. Toch is het raadzaam de herkomst of de bron van het beeld bij hergebruik wel te vermelden: het voorkomt misverstanden.

Teksten op hedendaagsesieraden.nl en copyright
De teksten op hedendaagsesieraden.nl zijn vrijgegeven onder de Creative Commons licentie CC BY 4.0: ze mogen, net als de afbeeldingen, vrij worden hergebruikt, onder voorwaarde van naamsvermelding. Dat betekent dat er bij van hedendaagsesieraden.nl gekopieerde tekst altijd duidelijk moet worden vermeld dat E. Doornbusch de auteur is.

Vragen?
Stel ze hier. U krijgt altijd antwoord.

Bibliografie (selectie)
Doornbusch, E. (23 augustus 2019) Auteursrecht: wat en waarom (niet)? hedendaagsesieraden.nl.

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link:

Geef een reactie