Over

Alexander Blank, Smiley, broche, 2007. Foto met dank aan Ornamentum Gallery©
Alexander Blank, Smiley, broche, 2007. Foto met dank aan Ornamentum Gallery©

Alles weten over sieraden? Inspiratie opdoen? Hier moet u zijn: hedendaagsesieraden.nl is dé website over sieraden, sieraadontwerpers, galeries, opleidingen, prijzen (awards), publicaties, tentoonstellingen, musea, verzamelaars, actualiteiten en meer. Op encyclopedische wijze wordt de recente geschiedenis van sieraden wereldwijd beschreven. De website kan vrij worden gebruikt en kent geen verborgen of extra inhoud alleen toegankelijk voor geprivilegeerden.

Hedendaagsesieraden.nl is gelanceerd op 15 oktober 2016 met 40 artikelen ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van Galerie Ra. De website wordt doorlopend geactualiseerd en verrijkt met circa vier nieuwe artikelen per week. Anno 2021 bestaat de encyclopedie uit circa 1250 artikelen. De beeldbank bestaat uit ruim 16.000 afbeeldingen en er zijn circa 4000 artikelen in voorbereiding.

Doel van de website is een knooppunt van actuele informatie en encyclopedische kennis te zijn rondom het (hedendaagse) sieraad. Linksboven aan elke pagina vindt u de google translate tool, waarmee u de website in bijvoorbeeld het Japans, Fries, Engels of Arabisch kunt lezen. Geheel rechts treft u de zoekfunctie.

Sinds 2019 wordt hedendaagsesieraden.nl periodiek gearchiveerd door de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag (Nederland).

Reageren of bijdragen?
Heeft u aanvullingen in woord en of beeld, ziet u onjuiste informatie, heeft u vragen, opmerkingen, tips of suggesties? Laat het weten in de ruimte Geef een reactie onder elk artikel of via het contactformulier. Meldingen van linkrot (als een klik leidt tot error 404 of iets anders onverwachts) worden bijzonder gewaardeerd en beloond met een kleine attentie.

Auteursrecht
De tekst op deze website mag vrij worden gebruikt onder voorwaarde van naamsvermelding (de CC BY 4.0 licentie van Creative Commons). Voor referenties naar artikelen en pagina’s gebruikt u de duurzame link geheel onder aan het artikel of de pagina. Sommige foto’s zijn ook beschikbaar voor hergebruik; lees daarvoor het artikel over auteursrecht en het bij de betreffende afbeelding horende onderschrift waarin de licentie (of het copyrightteken: ©) staat vermeld.

Meer weten?
Raadpleeg de veel gestelde vragen (FAQ’s).

En dan nog dit…
Deze website is met zorg en aandacht tot stand gekomen. Desalniettemin zal er hier en daar een foutje zijn ingeslopen. Laat het vooral weten. Hoe dan ook: er kunnen aan de hand van de informatie op deze website geen rechten worden ontleend.

Dank
Graag bedank ik enige mensen die genereus hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze website: Liesbeth den BestenPaul Derrez, Willem Hoogstede, Coert Peter Krabbe, Hanno Lans, Miecke Oosterman en Alexandra van Strien.

Veel plezier!

Esther Doornbusch

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/over/

1 Comment

Geef een reactie