Face

Paul Derrez, Face, halssieraad, 1994. Collectie Erica Groet. Foto met dank aan Erica Groet, 2021©

Door Erica Groet

Face
Lang geleden kocht ik bij Galerie Ra het halssieraad Face van Paul Derrez uit 1994. Ik vond het prachtig en stoer en droeg en draag het sieraad vaak.

Enkele jaren terug ontving ik een uitnodiging van een lieve, leuke, jonge Belgische oogarts uit Brugge om haar huwelijksfeest bij te wonen. Ik ging er naar toe samen met een bevriende oogarts. Wij kenden elkaar allemaal van het AMC (Academisch Medisch Centrum), thans het Amsterdam UMC.

De aanstaande van onze Sylvie, genaamd Christophe, bleek ook arts: specialist, en wel op het gebied van urologie. En zo kwam het dat de oogarts en ik, ocularist, aan een van de feestelijke dinertafels zaten, omringd door niets dan jonge urologen. Het was een plezierig gezelschap en we hadden geanimeerde gesprekken. Op enig moment zag ik enkele van de heren besmuikt glimlachen toen ze elkaar opmerkzaam maakten op mijn collier Face. Ik nam voorzichtige ellebogen en knipogen waar. Op enig moment vroeg de moedigste of ik iets kon vertellen over mijn sieraad. Ik vertelde van Amsterdam en Paul en de naam Face.

Oké en merci, maar ik meende ook wat teleurstelling te zien. En zo voegde ik eraan toe : “… en het past natuurlijk ook buitengewoon goed in mijn falluscollectie…” Ach, en toen was er opgelucht gelach en “zie-je-wel”s en zelfs een klein applaus als bewondering voor maker en drager.

Een mooie herinnering aan een bijzonder moment met een bijzonder sieraad.

Erica Groet

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/01/22/face/

2 Comments

Geef een reactie