Voor de Vlam, glasinstrumentmaker Edwin Dieperink

Evert Nijland in samenwerking met Edwin Dieperink. Voor de Vlam, glasinstrumentmaker Edwin Dieperink, Nationaal Glasmuseum, 2024. Foto met dank aan Maja Houtman©

##Voor de Vlam, glasinstrumentmaker Edwin Dieperink is een tentoonstelling van 13 januari 2024 tot en met 23 juni 2024 waar onder meer werk van sieraadontwerpers is te zien. Centraal staat het werk van glasinstrumentmaker Edwin Dieperink (1952). Voor kunstenaars werkzaam in verschillende disciplines voerde hij onderdelen in glas uit. Omdat vakmensen als Dieperink achter deze kunstenaars vaak in de schaduw blijven is er nu deze tentoonstelling aan Dieperink gewijd, zonder wie vele kunstenaars niet zouden hebben kunnen realiseren wat ze op het oog hadden.

Dieperink werd opgeleid om glas te maken ten behoeve van laboratoriumbenodigdheden. Decennia lang werkte hij samen met verschillende beeldende kunstenaars. Vaak samen ontdekten ze nieuwe mogelijkheden en ontwikkelden nieuwe toepassingen. Op de tentoonstelling wordt werk gepresenteerd dat Dieperink samen met ontwerpers, sieraadontwerpers en autonome kunstenaars tot stand bracht.

Tentoongestelde (sieraad)ontwerpers en kunstenaars
Melvin Anderson
Simone van Bakel
Pieke Bergmans
Maria Blaisse
Eibert Draisma
Mieke Groot
Idiots
Esther Jiskoot
Menno Jonker
Richard Meitner
Regula Maria Müller
Evert Nijland
Ruudt Peters
Jens Pfeifer
Katja Prins
Ellen Ursulmann
Vice/Virtue

Tentoonstelling
2024 – Voor de Vlam, glasinstrumentmaker Edwin Dieperink, Nationaal Glasmuseum, Leerdam (Nederland) (13 januari 2024 t/m 23 juni 2024)

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2024/01/23/voor-de-vlam-glasinstrumentmaker-edwin-dieperink/

Geef een reactie