Evelien Sipkes

Evelien Sipkes, A breast or 87, halssieraad van porselein, swarovski, nylon en goud, 2012. Foto Evelien Sipkes
Evelien Sipkes, A breast or 87, halssieraad van porselein, swarovski, nylon en goud, 2012. Foto Evelien Sipkes
Evelien Sipkes, A breast or 87, halssieraad van porselein, swarovski, nylon en goud, 2012. Foto met dank aan Evelien Sipkes©

##*Evelien Sipkes (Amsterdam (Nederland), 1955) was en is onder meer actief als sieraadontwerper, docent, kok en keramist. Zij woont en werkt op Curaçao.

Biografie
In 1963 verhuisde Sipkes naar Curaçao. In 1973 ging ze terug naar Nederland voor een studie. Later volgde Sipkes een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te Utrecht (Nederland) (1991-1995), waar ze les kreeg van Rian de Jong. In 1996 verhuisde Sipkes weer naar Curaçao.

Sieraden vervaardigt Sipkes van materialen als porselein, papier, bot, linnen, hennep, kralen van glas, (blad)goud, zink, zijde, zoetwaterparels en zilver.

Het werk van Sipkes werd gepresenteerd door Galerie Ademloos en Galerie Lous Martin. Regelmatig organiseert Sipkes tentoonstellingen aan huis.

Werk in particuliere collecties (selectie)
Threes Moolhuysen-Coenders

Tentoonstellingen (selectie)
2004 – HOUdT van sieraden, Galerie Lous Martin, Delft (Nederland)
2004 – Jewelless jewelry, Landhuis Bloemhof, Curaçao
2004 – Natureluurs, Nieuw werk van Evelien SipkesGalerie Lous Martin, Delft (Nederland)
2009 – Delft op de kaart, sieraden en vormgeving van, en/of, met Delfts Blauw, Galerie Lous Martin, Delft (Nederland)
2010 – Vormgeving met een Afscheidskus, Galerie Lous Martin, Delft (Nederland)

Bibliografie (selectie)
Bertheux, M., Derrez, P., Linden, G. van der en Moolhuysen-Coenders, T. (2001) Onedel – Non-precious. Schiedam: Stichting Tekens en Ketens. ISBN 9071877612

Links
RKD Artists
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2023/11/02/evelien-sipkes/

Geef een reactie