XXL

XXL, Galerie de la Perle Noire, juni 2023. Foto met dank aan Karin van Paassen©

##XXL is een tentoonstelling waar werk van sieraadontwerpers is te zien. De expositie is te zien in Galerie de la Perle Noire en het aangrenzende Espace Molière in Agde (Frankrijk) van 15 juni 2023 tot en met 27 augustus 2023.

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met École de bijouterie et de joaillerie de Saumur. De scenografie is van de hand van Jean-Yves Le Mignot (conservator en sieradenexpert), Mathilde Monnier (kunstenaar, danser en choreograaf) en Cédric Torne (kunstenaar, docent en onderzoeker). Er zijn 30 sieraden en parures te zien van 19 deelnemers afkomstig uit 9 landen (Denemarken, Estland, Frankrijk, Israël, Nederland, Thailand, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden). De sieraden zijn vervaardigd van verschillende materialen. Edelstenen en edele metalen zijn er niet of nauwelijks te zien.

De video hieronder geeft een impressie van de tentoonstelling.

Tentoongestelde (sieraad)ontwerpers (19)
Vered Babai
Sara Bacsh
Einav Benzano
Caroline Broadhead
Mia Fkih Mabrouk
Sophie Hanagarth
Elie Hirsch
Lucie Houdkova
Michèle Jarry Des Loges
Lia Kirel
Patricia Lemaire
Lena Lindahl
Khajornsak Nakpan
Nanna Obel
Laurence Oppermann
Karin van Paassen
Véronique Selleret
Pilvi Tammoja
Johanna Törnqvist

Tentoonstelling
2023 – XXL, Galerie de la Perle Noire, Agde (Frankrijk) (15 juni 2023 t/m 27 augustus 2023)

Bibliografie (selectie)
Mutelle, C. (22 mei 2023) XXL International exhibition of jewelery and adornments. Klimt02.

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2023/06/15/xxl/

Geef een reactie