Karen Hendrix

Wouters & Hendrix. Foto met dank aan Wouters & Hendrix©
Wouters & Hendrix. Foto met dank aan Wouters & Hendrix©
Wouters & Hendrix. Foto met dank aan Wouters & Hendrix©

Karen Hendrix (Antwerpen (België)) was en is onder meer actief als sieraadontwerper.

Biografie
Hendrix is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen (België). Na afronding van de opleiding in 1984 ontwerpt zij samen met Katrin Wouters twee sieradencollecties per jaar onder het label Wouters & Hendrix. Elk sieraad wordt verpakt in een doos versierd met twee reproducties van de Venus van Willendorf. In 2001 openden Wouters & Hendrix een eigen winkel in Antwerpen (België). Pas in 2007 brengen Wouters & Hendrix een eerste lijn sieraden in goud. In 2010 werd ook een winkel in Brussel (België) geopend. De kunst van de surrealisten is een bron van inspiratie voor het paar.

Een ring van Wouters & Hendrix is door Marjan Unger en Gerard Unger samen met honderden andere sieraden van diverse Nederlandse ontwerpers in 2009 door een schenking in de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam te Amsterdam (Nederland) beland.

In 2019 hebben Wouters & Hendrix Wonderkamer II in DIVA te Antwerpen (België) ingericht. De tentoonstelling die hun vijfendertigjarig bestaan markeert, bestaat uit drie ruimtes die zijn vormgegeven door scenograaf Bob Verhelst. De eerste ruimte, Palazzo, heeft gouden wanden en toont sieraden en objecten van gevestigde kunstenaars naast werk van Wouters & Hendrix. In Antichambre, het tweede vertrek, worden rommelmarktvondsten en uiteenlopende kunstvoorwerpen naast drukwerk van het ontwerpersduo gepresenteerd. Zilveren sieraden van Wouters & Hendrix en uiteenlopende objecten zijn te zien in de laatste zaal: Room with a view.

Wouters & Hendrix zijn verzamelaars. Samen struinen ze graag over vlooienmarkten.

Werk in openbare collecties (selectie)
DIVA, Antwerpen (België)
Rijksmuseum Amsterdam, Amsterdam (Nederland)

Werk in particuliere collecties (selectie)
Dries Van Noten
Marjan Unger & Gerard Unger

Tentoonstellingen (selectie)
2019 – Wonderkamer II: Wouters & Hendrix, DIVA, Antwerpen (België)

Winkelvesitigingen
Amsterdam (Nederland), Oude Spiegelstraat 5
Antwerpen (België), Steenhouwersvest 52
Brussel (België), Place Brugmann 16
Knokke (België), Kustlaan 325

Collecties (selectie)
Cadavrexquis
GriGri
La Fête des Bêtes
My Favourites
New Beginnings
Rêves de Rêves
Starstruck
Stones for Wilma
Technofossils 2.0
The Bright Necessities
The Further Apart, The Tighter The Knot
Too many husbands, too little jewelry
Voyages Naturalistes

Bibliografie (selectie)
Es, S. van (21 maart 2020) Wonderkamer: De Flohkammer van Wouters en Hendrix. hedendaagsesieraden.nl.

Links
RKD Artists
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2019/11/01/karen-hendrix/

Geef een reactie