Sieraden, de keuze van Arnhem

Riet Neerincx draagt broche van Anton Cepka op een trui van Marta de Wit. Sieraden, de keuze van Arnhem, portret
Riet Neerincx draagt Anton Cepka. Sieraden, de keuze van Arnhem. Foto met dank aan Galerie Marzee©
Riet Neerincx draagt Anton Cepka. Sieraden, de keuze van Arnhem. Foto met dank aan Galerie Marzee©

Sieraden, de keuze van Arnhem was een tentoonstelling in 1999 in Galerie Marzee te Nijmegen (Nederland) en in Museum voor Moderne Kunst Arnhem in Arnhem (Nederland). Bij de tentoonstelling verscheen een tweetalige catalogus.

Geschiedenis
De tentoonstelling is geïnitieerd door Galerie Marzee die vergelijkbare tentoonstellingen heeft gemaakt in Nederland, waarbij inwoners van een telkens andere stad een keuze maakten uit de (vaste) collectie van Galerie Marzee.

Op deze derde editie van Sieraden, de keuze van…  waren sieraden te zien van 24 verschillende sieraadontwerpers die zijn uitgezocht door 25 vrouwen uit Arnhem die voor dit project met de door hun uitgekozen sieraden zijn gefotografeerd door de Arnhemse fotograaf Ans Dekkers. Stadgenoot Marta de Wit kleedde 22 van 25 vrouwen voor de fotosessie, zelf was ze ook een van de deelnemers. Wilma Sommers en Petáhja Gast dragen geen kleding van Marta de Wit. De deelnemers zijn gefotografeerd met op de achtergrond telkens een andere plattegrond. Deze foto’s waren eveneens in de tentoonstellingen te zien en zijn gepubliceerd in de catalogus.

Bij de tentoonstelling is een tweetalige catalogus (Engels en Nederlands) verschenen met korte teksten van de deelnemers aan het project, die betrekking hebben op hun keuze voor bepaalde sieraden. De namen van de deelnemers staan hieronder tussen haken achter de sieraadontwerpers vermeld.

Sieraden
Giampaolo Babetto (Marjan Teer)
Ulrike Bartels (Margreet Blanken)
Iris Bodemer (Mariët Andringa)
Onno Boekhoudt (Marta de Wit)
Anton Cepka (Riet Neerincx)
Olgoj Chorchoj (Wilma Sommers)
Eva Eisler (Jenny van Mourik-Derksen, Soheila Najand)
Ute Eitzenhöfer (Jansje Bouman, Machteld Pel)
Kirsten Garzareck (Hester Macrander)
Herman Hermsen (Hester Macrander, Mieke Smit)
Marleen Kars (Machteld Pel)
Silke Knetsch (Ine van der Maas)
Daniëlle Koninkx (Liesbeth Brandt Corstius, Pethája Gast, Laura Kaiser)
Okinari Kurokawa (Brenda Beenhakker, Marjan Louppen-Laurant)
Dongchun Lee (Ank Hasselbach-van Gastel)
Susanna Loew (Ine van der Maas)
Hans-Jörg Merkle (Ine de Leeuw)
Julie Mollenhauer (Margreet Blanken, Ank Hasselbach-van Gastel)
Ruudt Peters (Femmy Lagerwaard)
Silke Plathe (Angela Berlis)
Dorothea Prühl (Corry Steenbergen)
Lucy Sarneel (Jansje Bouman)
Hans Stofer (Gerda Kalsbeek, Ine de Leeuw)
Andrea Wippermann (Angela Berlis, Dina Boonstra)

Tentoonstellingen
1999 – Sieraden, de keuze van Arnhem, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1999 – Sieraden, de keuze van Arnhem, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Arnhem (Nederland)

Bibliografie
Sieraden, de keuze van Arnhem (1999). Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 90-73124-04-2

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2019/06/09/sieraden-de-keuze-van-arnhem/

Geef een reactie