Bill Reid

##William Ronald (Bill) Reid (Victoria (Canada), 12 januari 1920 – Vancouver (Canada), 13 maart 1998) was onder meer actief als sieraadontwerper, beeldhouwer, grafisch kunstenaar, schilder, activist, auteur en tekenaar.

Biografie
Reid leidde zijn leven in zowel de oorspronkelijke Canadese gemeenschap als in de nieuwe Canadese gemeenschap. Zijn werk werd in beide gemeenschappen gewaardeerd.

De moeder van Reid is een overlever van het Canadese systeem de cultuur van de oorspronkelijke bewoners te vervangen door de Europese cultuur.

Reid is opgeleid door traditionele Haida. Ook is hij geschoold bij Europese edelsmeden. Hij is er opgeleid aan onder meer de Central School of Art and Design (later Central Saint Martin’s) te Londen (Verenigd Koninkrijk).

Reid begon zijn artistieke carrière als sieraadontwerper. Sieraden maakte hij van materialen als goud, zilver, ebbenhout, koraal, abalone en diamant.

Werk in openbare collecties (selectie)
Margaret Perkins Hess

Tentoonstellingen (selectie)
2020 – To Speak with a Golden Voice, Bill Reid Gallery of Northwest Coast Art, Vancouver (Canada) (16 juli 2020 t/m 11 april 2021)

Prijzen (selectie)
1986 – Saidye Bronfman Award

Bibliografie (selectie)
Yodanis, C. (12 april 2021) Well Made, The Range of Bill Reid’s Life And Work. Art Jewelry Forum.

Links
RKD Artists
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2024/04/21/bill-reid/

Geef een reactie