Sieraden (1975)

#Sieraden (1975) was een reizende tentoonstelling in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk. De tentoonstelling reisde in 1975 langs 24 locaties in Nederland. Er waren 37 objecten te zien van 18 Nederlandse sieraadontwerpers.

Op uitnodiging van het rijk konden Nederlandse sieraadontwerpers werk inzenden voor de tentoonstelling. De selectiecommissie bestond uit Wil Bertheux, Onno Boekhoudt en Maria de Goede. De Nederlandse overheid probeerde zo het nieuwe werkterrein van de hedendaagse sieraadontwerper vooruit te helpen.

Deelnemende sieraadontwerpers (18)
Gijs Bakker
Onno Boekhoudt
Gerard Cieraad
Hans van der Heyden
Bernard Laméris
Harriët Mastboom
Karel Niehorster
Melanie Oudemans
An van Schaick
Robert Smit
Chris Steenbergen
Adriaan van Strien
Lijsbeth Teding van Berkhout
Jan Tempelman
Nicolaas Thuys
Charlotte van der Waals
Dick Wessels
Coenraad Zielstra

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2019/04/19/sieraden-1975/

Geef een reactie