Northern Light, Sieraden uit Finland

Jenni Sokura, object, 2018. Foto met dank aan CODA©
Jenni Sokura, broche, 2018. Foto met dank aan CODA©
Jenni Sokura, object, 2018. Foto met dank aan CODA©

#Northern Light, Sieraden uit Finland was een tentoonstelling in CODA Apeldoorn (Nederland), waar werk van Finse sieraadontwerpers werd getoond. De tentoonstelling werd geopend op 9 februari 2019 en was te zien tot en met 16 juni 2019.

De tentoonstelling is gemaakt door drie Finse sieraadontwerpers: Eija Mustonen, Anna Rikkinen en Tarja Tuupanen op uitnodiging van CODA en schetst een beeld van het Finse landschap op het gebied van hedendaagse sieraden. Het gaat om recent werk van maximaal twaalf jaar oud. Bij de tentoonstelling is een tweetalige tekst gemaakt (in het Nederlands en het Engels) waarin de deelnemende kunstenaars een toelichting geven op hun werk. De brochure was vrij verkrijgbaar op zaal.

De ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse sieraden die elders in Europa eind jaren zestig van start gingen schoten pas in de tachtiger jaren wortel in Finland.

Getoonde sieraadontwerpers (32)
Ulla Ahola
Ami Avellán
Aino Favén
Juhani Heikkilä
Kimmo Heikkilä
Tuija Hietanen
Elina Honkanen
Jussi Järvinen
Minna Karhu
Mari Keto
Sirja Knaapi
Helena Lehtinen
Maria Lehto
Helmi Lindblom
Eero Lintusaari
Mia Maljojoki
Matti Mattsson
Minna Markkanen
Eija Mustonen
Maria Nuutinen
Wiebke Pandikow
Inni Pärnänen
Ari Pyörälä
Tiina Rajakallio
Anna Rikkinen
Hanna Ryynänen
Jenni Sokura
Janna Syvänoja
Nelli Tanner
Terhi Tolvanen
Suvi Tupola
Tarja Tuupanen

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2019/02/06/northern-light-sieraden-uit-finland/

Geef een reactie