Toen Emmy nu Gijs

Gijs Bakker, Toen Emmy nu Gijs, 2018. Foto Esther Doornbusch, 2 december 2018©
Gijs Bakker, Toen Emmy nu Gijs, 2018. Foto Esther Doornbusch, 2 december 2018©
Gijs Bakker, Toen Emmy nu Gijs, 2018. Foto Esther Doornbusch, 2 december 2018©

Toen Emmy nu Gijs is een tentoonstelling in het Design Museum Den Bosch te Den Bosch (Nederland) die te zien is van 13 oktober 2018 tot en met 17 februari 2019. In de kleine zaal op de tweede verdieping wordt werk van Gijs Bakker en Emmy van Leersum gepresenteerd.

Links in de zaal staan ontwerpen van Gijs Bakker opgesteld. Het gaat om meubilair, tafel- en keukengerei, ontwerpen voor brillen, een ceintuur en sieraden. Rechts staan twee tafelvitrines tegen de wand met (ontwerpen voor) sieraden van de hand van Emmy van Leersum. Tegen de achterwand in het midden is een beeldscherm gemonteerd waarop een circa 7 minuten durende opname van Uit de kunst uit circa 1968 is te zien waarin zowel Emmy van Leersum als Gijs Bakker aan het woord zijn over hun werk. Zo vertellen ze onder meer dat hun vak een van de oudste beroepen ter wereld is, zwaar beladen met tradities en dat ze vechten tegen snobisme en daarom liever niet met materialen als goud en zilver werken.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2018/12/20/toen-emmy-nu-gijs/

Geef een reactie