Toen Emmy nu Gijs

Gijs Bakker, Toen Emmy nu Gijs, 2018. Foto Esther Doornbusch, 2 december 2018©
Gijs Bakker, Toen Emmy nu Gijs, 2018. Foto Esther Doornbusch, 2 december 2018©
Gijs Bakker, Toen Emmy nu Gijs, 2018. Foto Esther Doornbusch, 2 december 2018©

Toen Emmy nu Gijs is een tentoonstelling in het Design Museum Den Bosch die te zien is van 13 oktober 2018 tot en met 17 februari 2019. In de kleine zaal op de tweede verdieping wordt werk van Gijs Bakker en Emmy van Leersum gepresenteerd.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Links in de zaal staan ontwerpen van Gijs Bakker opgesteld. Het gaat om meubilair, tafel- en keukengerei, ontwerpen voor brillen, een ceintuur en sieraden. Rechts staan twee tafelvitrines tegen de wand met (ontwerpen voor) sieraden van de hand van Emmy van Leersum. Tegen de achterwand in het midden is een beeldscherm gemonteerd waarop een circa 7 minuten durende opname van Uit de kunst uit circa 1968 is te zien waarin zowel Emmy van Leersum als Gijs Bakker aan het woord zijn over hun werk. Zo vertellen ze onder meer dat hun vak een van de oudste beroepen ter wereld is, zwaar beladen met tradities en dat ze vechten tegen snobisme en daarom liever niet met materialen als goud en zilver werken.

Links
• Wikidata

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2018/12/20/toen-emmy-nu-gijs/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.