Stralen & Reflecteren

Jantje Fleischhut, armband. Stralen & Reflecteren, 2017, metaal, kunststof
Jantje Fleischhut, armband. Stralen & Reflecteren, 2017. Foto Esther Doornbusch©

Stralen & Reflecteren was een tentoonstelling met bijbehorende publicatie die voor het eerst was te zien in het Atelier Néerlandais (onderdeel van het Institut Néerlandais aan de Rue de Lille) te Parijs (Frankrijk). Er werd werk getoond van 12 kunstenaars, waarvan de meeste actief zijn als sieraadontwerper.

De sieraden en lichtobjecten van onder anderen Boris de Beijer en Benedikt Fischer werden gepresenteerd op of tussen transparante golfplaten die ondulerend door verschillende ruimtes stonden opgesteld.

Tijdens de opening van de expositie op 6 oktober 2017 in het Institut Néerlandais voerde Nina Glockner een performance uit.

De publicatie belicht kort in woord en zwart wit foto’s het werk van de exposanten.

Deelnemende kunstenaars (12)
Boris de Beijer
Dovile Bernadisiute
Liesbet Bussche
Benedikt Fischer
Jantje Fleischhut
Mio Fujimaki
Nina Glockner
Jing He
Morgane de Klerk
Lucy Sarneel
Julia Walter
Eline Willemarck

Venues (2)
5 oktober 2017 t/m 9 oktober 2017: Atelier Néerlandais, Parijs (Frankrijk)
9 maart 2018 t/m 12 maart 2018: Galerie Weltraum, München (Duitsland)

Bibliografie (selectie)
Huygen, J. (2017) stralen&reflecteren. Amsterdam: n.k.g. publications. ISBN 9789082355017

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/2017/12/31/stralen-reflecteren/

 

 

1 Comment

 1. Goede Esther,

  Wat bijzonder, onze ontmoeting van eergisteren. Bijzonder omdat ik buiten het kringetje van de drie galeriehouders niet vaak mensen tegen kom met liefde voor, en kennis van het moderne sieraad. Ik vond het zeer inspirerend om met jou te spreken. Wat mij betreft, herhalen we dat nog eens, en dan ben ik aan de beurt om te betalen.

  Ik heb groot respect voor al het werk dat jij ten bate van je website doet. Heb je enig idee, hoeveel mensen je berichten lezen. In ieder geval ik ben een trouwe en dankbare lezer.

  Mooi dat het met je gezondheid beter gaat.

  Mhgr.,

  Jan

Geef een reactie