T.I.

T.I. met halssieraden, portret, 2019. Foto met dank aan Wikimedia Commons, Sister Circle TV, CC BY 3.0
T.I. met halssieraden, portret, 2019. Foto met dank aan Wikimedia Commons, Sister Circle TV, CC BY 3.0
T.I. met halssieraden, portret, 2019. Foto met dank aan Wikimedia Commons, Sister Circle TV, CC BY 3.0

##Clifford Joseph Harris Jr. (T.I.) (Atlanta (Georgia, Verenigde Staten), 25 september 1980) was en is onder meer actief als rapper, acteur en verzamelaar van werk van sieraadontwerpers. T.I. woont en werkt in de Verenigde Staten.

Biografie
T.I. groeide op bij zijn grootouders in Atlanta (Georgia, Verenigde Staten). Hij begon met rappen op achtjarige leeftijd. Hij stond bekend onder de naam Rubber Band Man: mensen die het hadden gemaakt op het gebied van geld of drugs droegen vaak een elastiek om de pols. Als tiener werd hij verschillende keren opgepakt voor handel in drugs.

T.I. heeft in de gevangenis gezeten voor wapenbezit. In 2015 stelde hij dat het geen goed idee was dat een vrouw president zou worden van de Verenigde Staten, refererend aan de kandidatuur van Hillary Clinton. Later maakte hij hiervoor publiekelijk zijn excuses. Zijn dochter vertelde over de traumatische ervaringen die ze had door elk jaar met haar vader haar maagdenvlies te laten “controleren”.

T.I. is een van de pioniers op het gebied van trap music: een genre in Hiphop waarbij wordt gerapt over het dealen in drugs. T.I. brak rond 2003 door bij het grote publiek.

Verzamelde sieraadontwerpers (selectie)
Johnny Dang

Tentoonstellingen (selectie)

Prijzen (selectie)

Bibliografie (selectie)

Links
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2024/04/06/t-i/

Geef een reactie