Was Ihr Wollt

##Was Ihr Wollt was een tentoonstelling van sieraden en foto’s met bijbehorende publicatie met werk van sieraadontwerpers.

De fotografie werd verzorgd door Johannes Muggenthaler (1955). Hij gaf sieraden telkens een andere context of achtergrond. Zo zijn ringen van Karl Fritsch bij een snoepautomaat gelegd, wordt een broche van Bettina Speckner in een knalbonbon gepresenteerd, hangt een halssieraad van Barbara Seidenath om de nek van een speelgoedgiraffe, hangen oorsieraden van Anuschka Walch-Corazon boven een tafel met stoelen van poppenhuisformaat en oorsieraden van Irmgard Zeitler aan de oren van een suikerpot. Het idee voor het project werd geïnitieerd door Galerie Spektrum.

Deelnemende sieraadontwerpers (8)
Anuschka Walch-Corazon
Karl Fritsch
Sabine Klarner
Winfried Krüger
Marianne Schliwinski
Barbara Seidenath
Bettina Speckner
Irmgard Zeitler

Tentoonstellingen (2)
1993 – Was Ihr Wollt, Galerie Spektrum, München (Duitsland) (23 november 1993 t/m 30 december 1993)
1994 – Was Ihr Wollt, Badisches Landesmuseum, Karlsruhe (Duitsland) (16 januari 1994 t/m 27 februari 1994)

Bibliografie (selectie)
Blase, C., Muggenthaler, J. en Siebenmorgen, H. (1993) Was Ihr Wollt. München: Galerie Spektrum. ISBN 392449407X

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2024/04/06/was-ihr-wollt/

Geef een reactieReactie annuleren