Het gaat goed; hoe nu verder?

Esther Doornbusch in het depot van Moritzburg, 4 mei 2018. Foto met dank aan Moritzburg, Coert Peter Krabbe, CC BY 4.0

#Amsterdam, 2 juni 2018

Beste lezer,

Het gaat goed! Zowel met de website als met mij. Over het eerste vertel ik graag meer.

Deze slideshow vereist JavaScript.

In anderhalf jaar tijd waren er meer dan 50.000 clicks op hedendaagsesieraden.nl. Het laatste half jaar gemiddeld ruim 100 per dag. De site heeft een grote schare volgers: bijna 1500 en bestaat inmiddels uit bijna 400 artikelen.

Er komen steeds meer -vooral enthousiaste- reacties. Kunstenaars sturen (hun) publicaties naar me op en galeries en beurzen verloten graag vrijkaarten onder de lezers van hedendaagsesieraden.nl. Fijn!

De beeldbank begint vol te lopen en WordPress meldt dat ik bijna aan de grens zit van 6 GB en dat het tijd is te overwegen over te stappen naar een aanzienlijk duurder abonnement met meer ruimte en mogelijkheden. De situatie roept vragen op. Hieronder som ik ze op. Als u een antwoord weet of suggesties heeft verneem ik die graag.

  • Advertenties toestaan op de website en daar wellicht iets van de kosten mee dekken? Kort na het begin heb ik advertenties afgekocht.
  • Subsidie aanvragen?
  • Is het interessant een (automatische) vertaaltool te ontwikkelen of te implementeren?
  • Kan ik (zelf) een database bouwen waarin de feiten over tentoonstellingen, museale collecties etc. worden opgenomen, zodat ik dezelfde tentoonstelling niet steeds handmatig in -ik noem maar wat- 72 artikelen hoef te vermelden (met alle risico’s op fouten)?
  • Hoe tentoonstellingen en publicaties te vermelden waarvan ik de taal niet letterlijk kan overnemen (denk bijvoorbeeld aan Chinees en Japans)? Doordat ik hier geen goede vorm voor weet blijft de inhoud van de website sterk Westers georiënteerd, terwijl in bijvoorbeeld Brazilië, Zuid-Afrika, Korea of Japan ook in ruime mate spannend werk wordt gemaakt.

Genoeg om mee voort te kunnen en aan te werken kortom.

Dank voor het meedenken & meeleven,

Esther Doornbusch

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/over/het-gaat-goed-hoe-nu-verder/ ‎

Geef een reactie