Hoera, Galerie Rob Koudijs 10 jaar!

Helen Britton & David Bielander, Giftbox, Galerie Rob Koudijs, 2017. Foto met dank aan Galerie Rob Koudijs©

#22 April 2017

Gefeliciteerd, Rob Koudijs en Ward Schrijver met het tienjarig jubileum van Galerie Rob Koudijs!
Om de feestelijkheden extra luister bij te zetten naast al het prachtige nieuwe op de jubileumexpositie getoonde werk van Helen Britton en David Bielander en andere kunstenaars, een dozijn nieuwe artikelen op hedendaagsesieraden.nl dat nauw verwant is aan Galerie Rob Koudijs; in alfabetische volgorde:
Ralph Bakker
David Bielander
Alexander Blank
Helen Britton
Jiro Kamata
Rob Koudijs
Daniel Kruger
Bruce Metcalf
Evert Nijland
Ward Schrijver
Bettina Speckner
Terhi Tolvanen

In tien jaar tijd heeft Galerie Rob Koudijs internationaal naam gemaakt. Vandaag wordt de 126e tentoonstelling geopend. Geen sieraadliefhebber ter wereld die de galerie niet kent.

Er kan veel gebeuren in korte tijd. Zo is hedendaagsesieraden.nl in nog geen half jaar meer dan 12.000 keren bekeken en is het aantal artikelen gegroeid van 40 op 15 oktober 2016 tot 150 vandaag. Waar ik eerst blij was met één of zelfs een paar afbeelding(en) bij een artikel hebben de meeste artikelen in plaats van één of een paar foto’s nu soms bijna schier eindeloze diavoorstellingen ter illustratie. Galerie Rob Koudijs, maar ook andere galeries en vooral kunstenaars, liefhebbers en musea voorzien mij royaal van beeldmateriaal. Mijn dank daarvoor is groot.

Mooier is dat Galerie Rob Koudijs een prachtig podium biedt aan het échte werk, daar kan geen website tegenop. Steeds opnieuw zijn in de galerie prachtige tentoonstellingen te zien en ook op verschillende beurzen worden telkens verrassende presentaties gemaakt met sieraden en objecten van uiteenlopende ontwerpers. Juist bij intieme objecten als sieraden is de context bepalend. Rob en Ward bieden al tien jaar lang zo’n context; zij zijn de schakel naar de drager. Ik wens dat dat podium nog lang mag blijven bestaan.
Rob en Ward, nog vele jaren samen en met de galerie en hopelijk mag ik getuige zijn van nog vele fraai ingerichte tentoonstellingen van sieraden, zowel in de galerie als daarbuiten, uit jullie sublieme stal van sieraadontwerpers. Veel dank voor jullie mooie werk.

Ten slotte moet ik helaas melden dat mijn rondje in de medische molen wat langer duurt dan aanvankelijk gedacht en gemeld: hopelijk mag ik aan het einde van de zomer uitstappen. Voor zo ver mogelijk blijf ik met plezier werken aan hedendaagsesieraden.nl en uw reacties en beeldmateriaal ontvangen.

Esther Doornbusch

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: http://hedendaagsesieraden.nl/hoera-galerie-rob-koudijs-10-jaar/

Geef een reactie