Wahre Schätze – die Sammlung des Goldschmiedehauses

Sam-Tho Duong, Look, broche van geoxideerd zilver, zoetwaterparels en kunststof. Wahre Schätze - die Sammlung des Goldschmiedehauses. Deutsches Goldschmiedehaus, 8 oktober 2023. Collectie Deutsches Goldschmiedehaus, DG/494. Foto Esther Doornbusch
Sam-Tho Duong, Look, broche van geoxideerd zilver, zoetwaterparels en kunststof. Wahre Schätze - die Sammlung des Goldschmiedehauses. Deutsches Goldschmiedehaus, 8 oktober 2023. Collectie Deutsches Goldschmiedehaus, DG/494. Foto Esther Doornbusch
Sam-Tho Duong, Look, broche van geoxideerd zilver, zoetwaterparels en kunststof. Wahre Schätze – die Sammlung des Goldschmiedehauses. Deutsches Goldschmiedehaus, 8 oktober 2023. Collectie Deutsches Goldschmiedehaus, DG/494. Foto Esther Doornbusch, CC BY 4.0

##Wahre Schätze – die Sammlung des Goldschmiedehauses is een tentoonstelling waar werk van sieraadontwerpers is te zien. De expositie vindt plaats in Deutsches Goldschmiedehaus te Hanau (Duitsland) van 22 juni 2023 tot en met februari 2024. Getoond worden sieraden, objecten en tekeningen uit de collectie van het Deutsches Goldschmiedehaus, waaronder zich ook langdurige bruiklenen van het Gesellschaft für Goldschmiedekunst bevinden. Ook is er merkwaardig genoeg een sieraad uit een particuliere collectie te zien: een halssieraad van Annamaria Zanella.

Tentoongestelde sieraadontwerpers (46)
Peter Bauhuis
Isolde Baumhackl-Oswald
Friedrich Becker
Rudolf Bott
Bussi Buhs
Anton Cepka
Peter Chang
Carl Dau
Martina Dempf
Georg Dobler
Sam-Thọ Dương
Uta Feiler
Dorothea Förster
Helen Friesacher
Max Fröhlich
Bernhard Früh
Batho Gündra
Hagen Hilderhof
Mirjam Hiller
Yasuki Hiramatsu
David Huycke
Margit Jäschke
Svenja John
Jiro Kamata
Ulla + Martin Kaufmann
Sylke Alma Klopsch
Kreuter & Co.
Daniel Kruger
Rüdiger Lorenzen
Bruno Martinazzi
Gerda & Wilfried Moll
Ossi Oswald
Karlheinz Pfannenschmidt
Annelies Planteijdt
Tabea Reulecke
Gerd Rothmann
Vera Siemund
Conrad Stützt
Silke Trekel
Hartwig Ullrich
David Watkins
Norman Weber
Silvia Weidenbach
Ebbe Weiss-Weingart
Annamaria Zanella
Alberto Zorzi

Tentoonstelling
2023 – Wahre Schätze – die Sammlung des Goldschmiedehauses, Deutsches Goldschmiedehaus, Hanau (Duitsland) (22 juni 2023 t/m februari 2024)

Bibliografie (selectie)

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2023/10/25/wahre-schatze-die-sammlung-des-goldschmiedehauses/

Geef een reactie