Alexandra Prelipcean

Alexandra Prelipcean, Inside Beauty, broche
Alexandra Prelipcean, Inside Beauty, broche
Alexandra Prelipcean, Inside Beauty, broche. Foto met dank aan Galerie Beeld & Aambeeld©

##Alexandra Prelipcean (Radauti (Roemenië), 1987) was en is onder meer actief als sieraadontwerper en architect. Zij woont en werkt in Roemenië.

Biografie
Prelipcean is opgeleid tot architect in Boekarest (Roemenië) (2006-2012) en in Lille (Frankrijk) (2010). Vanaf 2012 is zij werkzaam als architect.

Tijdens haar studie begon Prelipcean met de vervaardiging van sieraden, omdat haar dat meer vrijheid bood dan de architectuur. Prelipcean houdt van kleur, textuur en vloeiende organische vormen. Dat is terug te zien in haar sieraden, die zij uitbrengt onder haar eigen label FoamBubbles jewelry.

Prelipcean vervaardigt sieraden van materialen als papier, hout, goud, parels en wol.

Sieraden van Prelipcean werden en worden gepresenteerd door onder meer Galería Lalabeyou en Galerie Beeld & Aambeeld.

Tentoonstellingen (selectie)
2022 – On the move, jewels, Galerie Beeld & Aambeeld, Enschede (Nederland) (20 november 2022 t/m 31 december 2022)
2023 – On the Move, Galería Lalabeyou, Madrid (Spanje) (23 februari 2023 t/m 28 maart 2023)

Prijzen (selectie)
2020 – Assamblage Award

Bibliografie (selectie)

Links
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2023/08/10/alexandra-prelipcean/

Geef een reactie