Rita & Don Newman

##Rita & Don Newman waren onder meer actief als verzamelaars van werk van sieraadontwerpers. Zij woonden en werkten in de Verenigde Staten.

Biografie
De collectie sieraden van het Amerikaanse echtpaar Rita & Don Newman is geschonken aan Museum of Fine Arts Houston, nadat Rita Newman had gezien hoe het museum met de sieraden van Helen Drutt omging. Rita (Eichenberg) Newman overleed na een ziekbed in 2011 en Don Newman overleed in 2007.

Verzamelde sieraadontwerpers (selectie)
Talya Baharal
Iris Eichenberg
Sandra Enterline
Donald Friedlich
Mary Giles
Lisa Gralnick
William Harper
Jacqueline Lillie
Thomas Mann
Bruce Metcalf
Breon O’Casey
Ruudt Peters
Axel Russmeyer
Joyce J. Scott
Kiff Slemmons
Janna Syvänoja
Jennifer Trask

Bibliografie (selectie)
Rita Newman Was Here (5 januari 2012) Art Jewelry Forum.

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2023/07/05/rita-don-newman/

Geef een reactie