Gedeelde verhalen

Chequita Nahar. Foto Rebecca de Cavel, portret, armband, ring
Chequita Nahar. Foto Rebecca de Cavel, portret, armband, ring
Chequita Nahar. Foto met dank aan CODA, Rebecca de Cavel©

##Gedeelde verhalen – sieraden van Chequita Nahar en haar keuze uit de CODA collectie in combinatie met werk van Wendy Owusu en Iriée Zamblé is en was een tentoonstelling waar werk van sieraadontwerpers was te zien. De expositie vond plaats in CODA te Apeldoorn (Nederland) van 19 maart 2023 tot en met 25 juni 2023 en werd (op uitnodiging) gecureerd door Chequita Nahar.

De geëxposeerde objecten zijn afkomstig uit de collectie van CODA (onder meer uit de collecties Lonkhuijsen, het bruikleen van het RCE en het in 2013 gesloten Delftse museum Nusantara) en uit de persoonlijke verzameling van Nahar. Nahar laat onder meer werk zien van haar docent Onno Boekhoudt en van kunstenaars die haar hebben geïnspireerd. Van sommige sieraden is de naam van de maker niet bekend.

Bij de tentoonstelling ligt op zaal een klein boekwerk met daarin een korte inleiding en de titels van de tentoongestelde sieraden en objecten. De informatie is niet consistent, zo staat niet consequent vermeld uit welke collectie een object komt en ook staan de toegepaste materialen niet altijd beschreven.

De tentoonstelling is de tweede editie in de serie De keuze van…. Bas Kosters ging Nahar voor. De keuze van Nahar was te zien in de door Ward Schrijver ontworpen vitrines.

Tentoongestelde kunstenaars en sieraadontwerpers
Henrike Altes
Yasar Aydin
Onno Boekhoudt
Meggie Borgers
Françoise van den Bosch
Iris Claessens
Johanna Dahm
Caroline Dieler
Rebekah Frank
Gabriel Guevara
Maria Hees
Marion Herbst
Fabrice Hermans (object)
Peter Hoogeboom
Anke Huyben
Edmee Jongen
Beppe Kessler
Thijs van Kimmenade
Christiaan Lebens
Alix Manon
Chequita Nahar
Evert Nijland
Carla Nuis
Wendy Owusu (video)
Rosalie Royen
Elwy Schutten
Etsuko Sonobe
Tota Reciclados
Monique Vierling
Monique Vondenhoff
Manuel Vilhena
Francis Willemstijn
Iriée Zamblé (schilderijen)

Tentoonstelling
2023 – Gedeelde verhalen – sieraden van Chequita Nahar en haar keuze uit de CODA collectie in combinatie met werk van Wendy Owusu en Iriée Zamblé, CODA, Apeldoorn (Nederland) (19 maart 2023 t/m 25 juni 2023)

Bibliografie (selectie)

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2023/06/23/gedeelde-verhalen/

Geef een reactie