Phyllis Bowdwin

#Phyllis Bowdwin was en is onder meer actief als sieraadontwerper, storyteller en auteur.

Biografie
Eind jaren zestig van de twintigste eeuw werd de belangstelling van Bowdwin voor sieraden gewekt. Ze zocht naar een sieraad voor bij een outfit en bedacht dat ze dit ook zelf kon maken. Zo begon Bowdwin met het maken van sieraden van draad en kralen.

Bowdwin nam les aan 92nd Street Y in New York (Verenigde Staten).

Naar aanleiding van een radio-uitzending waarbij werd gesproken over slavernij raakte Bowdwin zodanig geïrriteerd dat ze een serie van zes broches met de titel The Middle Passage – African Holocaust maakte, geïnspireerd op de volgepakte schepen met tot slaaf gemaakte mensen.

Sieraden van Bowdwin zijn vervaardigd van materialen als kralen, zilver, kaurieschelpen en messing.

Bibliografie (selectie)
Grant, S. (2022) Explorations in Black Jewelry: Politics. Metalsmith.

Links
Wikidata
• Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2023/03/08/phyllis-bowdwin/

Geef een reactie