Symbolen van klantvriendelijkheid

Julie Mollenhauer, Almere, broche, 2000. Foto Julie Mollenhauer, titanium, goud
Julie Mollenhauer, Almere, broche, 2000. Foto Julie Mollenhauer, titanium, goud
Julie Mollenhauer, Almere, broche, 2000. Foto met dank aan Julie Mollenhauer©

Symbolen van klantvriendelijkheid was een project in Almere (Nederland) waarbij sieraadontwerpers is gevraagd een ontwerp te maken voor een herkenningsteken voor baliemedewerkers van de publieksdienst van de gemeente Almere.

Omdat de gemeente Almere zich in 2000 ten doel had gesteld sneller en beter diensten te verlenen wilde de gemeente het baliepersoneel herkenbaarder maken voor burgers door middel van een speld. Daarom heeft de selectiecommissie bestaande uit Aly Cnossen, Ellen Hillers, Pauline van Hoogenhuizen, Nel Huttenga, Janica Kleiman, Lous Martin en Suzanne Oxenaar aan (sieraad)ontwerpers uit met name de provincie Flevoland gevraagd zich in te schrijven voor deelname aan de ontwerpwedstrijd. 53 Kunstenaars reageerden op de uitnodiging en stuurden documentatie over hun werk op. Uit die groep werden vijf sieraadontwerpers geselecteerd om een ontwerp voor een herkenningsteken te maken. Alle geselecteerde kunstenaars waren van buiten Flevoland.

Het ontwerp van Julie Mollenhauer werd gekozen, omdat haar speld met de contouren van de stad verwijst naar de groeiende gemeente. Met de hand vervaardigde Mollenhauer honderd exemplaren van het ontwerp: 50 in donkergrijs tantalium en 50 van goud. In de spelden zijn punten geponst: voor elke 1000 inwoners van Almere een punt.

Deelnemende sieraadontwerpers (5)
Gijs Bakker
Julie Mollenhauer
Ted Noten
Ruudt Peters
Marcel Wanders

Bibliografie (selectie)
Janssens, S. (2000) Symbolen van klantvriendelijkheid. Almere: Concerndienst Middelen en dienst Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken.

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/09/22/symbolen-van-klantvriendelijkheid/ ‎

Geef een reactie