Bijgeloof

Héctor Lasso, Walk of Fame, ring, 2012, zilver, toermalijn
Héctor Lasso, Walk of Fame, ring, 2012, zilver, toermalijn
Héctor Lasso, Walk of Fame, ring, 2012. Foto met dank aan Sieraad Art Fair©

Bijgeloof
Als ik op het werk het toilet bezoek doe ik vanwege het formaat vaak mijn ringen af en leg die op het aanrecht om de hoek. Na het handen wassen doe ik ze terug om.

Een collega zag een van mijn ringen tijdens zo’n ritueel eens liggen en vroeg of het niet link was het sieraad af te doen en zo neer te leggen ‘Ben je niet bang dat je hem vergeet en laat liggen?’

‘Nah, nee, eigenlijk niet. Het gaat altijd goed: ik ben nog nooit een sieraad kwijtgeraakt. Jij?’

‘Eh… Nee, ook niet. Gauw afkloppen maar…’

‘Dat doe ik niet, ik ben niet bijgelovig.’

De volgende ochtend, voordat ik de deur uit ging richting werk, zocht ik mijn favoriete ring. Hij lag niet op de gebruikelijke plek. Oei. Had ik hem dan nu op mijn werk laten liggen, júist na dat gesprek met die leuke collega? Ja hoor! Toen ik diezelfde morgen de villa (de voormalige directeurswoning) met kantoren binnenging liep de bewuste collega net naar buiten: ‘Heb je mijn mail gezien? Hij ligt in de bovenste la van mijn bureau: je mag hem er zo uit pakken’.

Wat heb ik daarvan geleerd? Dat ik geweldige collega’s heb en een fantastische werkplek. Bijgelovig weiger ik te zijn.

Esther Doornbusch

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/08/10/bijgeloof/ ‎

Geef een reactie