Zo is mijn vader altijd dichtbij me

Ashanger. Foto Tina de Keyzer-van Bruggen
Ashanger. Foto Tina van Bruggen
Ashanger. Foto met dank aan Tina de Keyzer-van Bruggen©

Door Tina de Keyzer-van Bruggen

Zo is mijn vader altijd dichtbij me

Dag lieve Esther,

Dank je wel voor je vraag om mee te doen aan je jubileum, natuurlijk doe ik daar graag aan mee.

Over de vraag welk sieraad voor mij een speciale betekenis heeft, hoefde ik niet lang na te denken. Ik ben gek op sieraden, goud, zilver, rosé goud, ringen, oorbellen, armbanden, kettinkjes, maakt niet uit. Meerdere sieraden hebben een belangrijke betekenis, sieraden van mijn overleden tante, sieraden van mijn moeder en echtgenoot, maar deze hanger is voor mij echt heel bijzonder.

Mijn vader is op kerstavond 2018 vertrokken naar de ‘eeuwige jachtvelden’. Vanaf zijn 65ste riep hij elk jaar dat hij ‘binnenkort’ naar de eeuwige jachtvelden zou gaan. Hij was ervan overtuigd dat hij niet oud zou worden. Hij is 89 jaar geworden. Ik grapte wel eens dat hij vast 120 zou worden, al was het alleen maar om ons te ‘irriteren’. We moesten daar altijd samen om lachen, zo een mooie herinnering.

Als kerstcadeau had hij cadeaubonnen voor ons gekocht. Na zijn crematie besloot ik met deze laatste bon deze (in mijn ogen) prachtige as-hanger te kopen. Het hartje staat symbool voor de liefde tussen ons die er altijd zal zijn en de vlinder omdat ik ooit heb gelezen dat wanneer je een vlinder ziet dit eigenlijk een ‘bezoekje’ is van een geliefde die niet meer bij ons is, hoe mooi is dat. En omdat ik zijn cadeaubon heb gebruikt, heb ik echt het gevoel dat hij het me heeft gegeven. Het is zijn laatste kerstcadeau aan mij. Na vier jaar mis ik hem nog steeds ontzettend en op deze manier is hij toch altijd dichtbij me.

Liefs,

Tina

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: Zo is mijn vader altijd dichtbij me – Hedendaagse sieraden

Geef een reactie