Jewelry: The Body Transformed

Jewelry: The Body Transformed was een tentoonstelling over sieraden met onder meer werk van hedendaagse sieraadontwerpers van 12 november 2018 tot en met 24 februari 2019 in het Metropolitan Museum of Art (Fifth Avenue) in New York (Verenigde Staten). De tentoonstelling werd gecureerd door Melanie Holcomb. Bij de tentoonstelling is een publicatie verschenen.

De tentoonstelling
De tentoonstelling op de tweede verdieping in Gallery 999, de Iris and B. Gerald Cantor Exhibition Hall liet circa 230 objecten uit de hele wereld zien van 2600 voor Christus tot nu, die vrijwel allemaal afkomstig zijn uit de collectie van het Metropolitan Museum of Art. Er werden niet alleen sieraden zoals halssieraden, ringen, oorsieraden, gespen en broches getoond, maar ook foto’s, prenten, beeldhouwwerken en schilderijen die de geschiedenis van het sieraad illustreren. De tentoonstelling was thematisch geordend rond The Regal Body, The Transcendent Body, The Alluring Body, The Resplendent Body.

Gepresenteerde sieraadontwerpers (selectie)
Michael Botza
Boucheron
Daniel Brush
Cartier
Castellani
Peter Chang
Attai Chen
Simon Costin
Dreicer & Co
Lucien Falize
Karl Fritsch
Lucien Gaillard
Carlo Giuliano
William Harper
Mary Lee Hu
Ferdinand Hauser
Hunt and Roskell
Florence Koehler
Sam Kramer
René Lalique
Shaun Leane
G. Paulding Farnham
Elsa Peretti
Gene Pijanowski
Elsa Schiaparelli
Joyce J. Scott
Kiff Slemmons
Art Smith
Tiffany

Bibliografie (selectie)
Dalton, A. (17 december 2018) In conversation with Melanie Holcomb lead curator Jewelry: The Body Transformed. Art Jewelry Forum.

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/06/06/jewelry-the-body-transformed/

Geef een reactie