Galerie Sven

Galerie Sven was een galerie in Parijs (Frankrijk) waar werk van sieraadontwerpers werd gepresenteerd. De galerie bestond van 1972 tot en met 1977.

Geschiedenis
In 1971 vertrok de sieraadontwerper Sven Boltenstern opnieuw naar Parijs (Frankrijk), waar hij met zijn voormalige werkgever Leo Weith Galerie Sven opende in december 1972 aan Rue Saint-Honoré: een galerie voor hedendaagse sieraden. De galerie sloot als gevolg van tegenvallende verkoopresultaten na 14 exposities de deuren in 1977.

Boltenstern vroeg verschillende kunstenaars sieraden voor zijn galerie te maken. Zo heeft hij onder anderen Delfo, Joris, Ruth Francken en Héctor Poleo benaderd. Boltenstern onderhield graag banden met zijn clientèle.

Gepresenteerde kunstenaars (selectie)
Pol Bury
Max Ernst
Fritz Maierhofer
Claude Lalanne
Roberto Matta
Alicia Penalba
Pablo Picasso
Niki de Saint Phalle

Tentoonstellingen (selectie)
1972 – Fritz Maierhofer
1974 – Claude Lalanne
1975 – Pol Bury
1977 – Niki de Saint Phalle

Bibliografie (selectie)
Finn, C., Guigon, E. Lecaplain, M. en Sebbag, G. (2021) Picasso i les joies d’artista, Picasso and Artist’s Jewellery. ISBN 9788412232783

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/05/19/galerie-sven/

Geef een reactie