VAN ONS

ATN, VAN ONS, ring, 2011. Foto M.O., kunststof
ATN, VAN ONS, ring, 2011. Foto M.O., kunststof
ATN, VAN ONS, ring, 2011. Foto met dank aan M.O.©

VAN ONS
Ontzettend leuk om mijn voormalige Rijksmuseumcollega Caro Verbeek (die ook een fraaie gastbijdrage ter gelegenheid van het eerste lustrum schreef) regelmatig te zien met de knalgele ring VAN ONS van Atelier Ted Noten (ATN). Je kunt Caro kennen van haar optredens over geur en van haar nieuwste boek over grote neuzen: Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus (2021), in een paar dagen uitverkocht. Sinds juni 2021 is ze Mondriaanconservator in het Kunstmuseum Den Haag.

De kanariegele ring waarmee je Caro vaak ziet is in verschillende maten en in grote oplagen gemaakt voor de opening van het nieuwe depot van het Amsterdam Museum in 2011 (toen nog Amsterdams Historisch Museum). Aan een wand in het nieuwe depot in Amsterdam Noord zijn de gele ringen van kunststof bevestigd om te worden meegenomen door bezoekers. De ringen doelen op het belang van delen en collectiviteit. Museale collecties zijn van ons allemaal, zoals ook de aarde van ons allemaal is en aandacht en verzorging behoeft. Hedendaagsesieraden.nl houdt ook van delen. Weg met privileges en verdienmodellen: gelijke kansen en toegang voor iedereen!

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.
Verbeek, C. (2021) Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus. Amsterdam/Antwerpen: Atlas Contact. ISBN 9789045044996
Verbeek, C. (17 november 2021) Ruiken aan de tijd – over pomander-horloges en horloge-pomanders. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/05/02/van-ons/

 

 

 

Geef een reactie