Nebti

Nebti was een galerie voor grafiek en sieraden gevestigd aan Oude Molstraat 30D te Den Haag (Nederland).

Geschiedenis
De galerie werd gerund door Mitha Cohen en Renée Dubois en was gevestigd in een zestiende-eeuws pand van de Stichting Stadsherstel ‘s-Gravenhage en werd door Boudewijn Büch (1948-2002) geopend op 13 september 1985 in de nabijgelegen regentenkamer van het Oude Mannenhuis.

De naam Nebti is ontleend aan een Egyptische koningstitel en betekent letterlijk “de twee meesteressen”. De galerie sloot in 1990. Er werd voornamelijk werk van Nederlandse en Tsjechoslowaakse kunstenaars getoond.

Gepresenteerde sieraadontwerpers (selectie)
Eleonoor van Beusekom
Sylvia Blickman
Cécile van Eeden
Karel Hlava
Ada Hoogendam
Jozef Jankovič
Birgit Laken
Jan Matthesius
Svatopluk Kasalý
Jaroslav Kodejš
Snežana Milenković
Blanka Nepasická
Ariette van Osnabrugge
Jack van Osnabrugge
Cees Post
Markéta Sílená
Lijsbeth Teding van Berkhout
Jan Tempelman
Ladislava Víznerová
Richard Walraven

Tentoonstellingen (selectie)
1988 – Sylvia Blickman, nieuwe sieraden (2 december 1988 t/m 24 december 1988)
1989 – Jan Matthesius, sieraden (28 januari 1989 t/m 25 februari 1989)

Links
RKD Artists
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/05/01/nebti/

Geef een reactie