Postzegels en hedendaagsesieraden.nl

Postzegelvel, 2022, met Blaobilicus van Jillian Moore uit 2016. Foto Esther Doornbusch, gegomd papier, halssieraad
Postzegelvel, 2022, met Blaobilicus van Jillian Moore uit 2016. Foto Esther Doornbusch, gegomd papier, halssieraad
Postzegel nr. 9. Postzegelvel, 2022, met Blaobilicus van Jillian Moore uit 2016. Foto Esther Doornbusch, CC BY 4.0

Net als een sieraad is ook post persoonlijk. Een mooie handgeschreven kaart of brief wordt vaak gekoesterd en lang bewaard. Met enige regelmaat presenteert hedendaagsesieraden.nl unieke postzegels. De negende variant is nu uitgebracht.

Nieuw! SPKNBRG door Het Wilde Oog
Nieuw in een oplage van slechts 30 vellen met elk tien zegels voor binnenlands gebruik zijn de postzegels die voortsproten uit een spontane samenwerking met Hans Lemmerman van het kunstenaarsduo Het Wilde Oog. Op 18 april 2022 publiceerde Lemmerman een gastbijdrage aan het jubileumprogramma van hedendaagsesieraden.nl over het langdurig project SPKNBRG.

Hieronder treft u alle postzegels die zijn verschenen. De gegomde postzegelvellen waren (en in een enkel geval zijn) verkrijgbaar door €30,00 of meer te doneren aan hedendaagsesieraden.nl om daarmee het onderhoud en de ontwikkeling van de website te steunen.

Als eerste postzegel werd op 19 augustus 2019 een vel met 5 postzegels met daarop de broche Lentesneeuw van Beppe Kessler uitgebracht (uitverkocht). Daarna volgden Bubble van Evert Nijland (15 januari 2021) (uitverkocht), Compass door Réka Fekete (17 juli 2021) en op 7 augustus 2021 tijdens Pride Amsterdam 2021 werd Rainbow door Paul Derrez (uitverkocht) gepresenteerd. Eveneens in 2021 werd Bunny door Felieke van der Leest gemaakt. Deze postzegel is in besloten kring uitgedeeld.

Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Robert Smit en zijn retrospectief in CODA is in januari 2022 een postzegel van Robert Smit gepresenteerd (uitverkocht). In oktober 2022 is een postzegel uitgebracht met daarop een halssieraad van Jillian Moore.

Hebben?
Alleen de postzegels met een werk van Réka Fekete of Felieke van der Leest of Jillian Moore zijn nog beperkt voorradig. Maakt u uw post nog mooier met de feestelijke postzegels? Schenk dan €30,00 of meer aan NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van uw naam, de naam van de kunstenaar en het adres waarnaar de postzegels kunnen worden verzonden. Per ommegaande worden de postzegels naar u verstuurd. Wees er snel bij, want er zijn nog slechts een paar vellen beschikbaar.

Bibliografie
Doornbusch, E. (15 januari 2021) Bubble, Cage: nieuwe postzegels!. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (17 juli 2021) Nieuwe postzegels met broche van Réka Fekete: Compass. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (9 oktober 2022) Nieuwe postzegels met werk van Jillian Moore! hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (12 oktober 2021) Patternmagic: jubileumpostzegels. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (7 augustus 2021) Pride! Nieuwe postzegels met Rainbow chain van Paul Derrez. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (15 januari 2022) Robert Smit 80 jaar: een retrospectief in CODA én postzegels!. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (19 augustus 2019) Unieke postzegels Lentesneeuw. hedendaagsesieraden.nl.
Lemmerman, H. (18 april 2022) SPKNBRG. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/04/19/postzegels-en-hedendaagsesieraden-nl/

Geef een reactie