Armband ter herinnering aan een moeilijke tijd

Armband van goud. Foto Maria Smit
Armband van goud. Foto Maria Smit
Armband van goud. Foto met dank aan Maria Smit©

Door Maria Smit

Lieve Esther, Gefeliciteerd met je jubileum! Ik ben vereerd dat ik een stukje over mijn sieraad mag schrijven voor hedendaagse sieraden.nl.

Geen drager
Ik ben eigenlijk helemaal geen drager van sieraden. Als tiener en twintiger droeg ik wel graag hele grote oorbellen, meestal van mijn moeder uit de jaren 80. Deze grote zwarte ringen, eveneens van mijn moeder, waren mijn favoriet en zijn inmiddels aardig versleten.

Hinderlijk in het dagelijks leven
Maar in het dagelijks leven vind ik sieraden snel hinderlijk. Ringen voel ik zitten en vind ik lastig met koken, oorbellen gaan pijn doen en kettingen passen niet bij me. Zo simpel mogelijk vind ik het comfortabelst.

Nu had ik vorig jaar niet het makkelijkste jaar. Wij wilden heel graag een tweede kind, maar helaas eindigden meerdere zwangerschappen in een miskraam. Toen het voor de tweede keer misging had ik heel sterk de behoefte om daar langer bij stil te staan en het te gedenken met ‘iets’. Ik had een heel mooi gouden kettinkje dat ik ooit tweedehands kocht, maar nooit had gedragen. Ik heb er bij de juwelier een armbandje van laten maken en vanaf het moment dat ik het ophaalde heb ik het niet meer af gedaan.

Geen bijgeloof
Ik ben inmiddels opnieuw zwanger en deze keer lijkt alles voorspoedig te gaan. Omdat ik niet bijgelovig wil worden heb ik het armbandje aan het begin van deze zwangerschap heel bewust afgedaan. Ik ben blij dat ik het heb laten maken om terug te denken aan de tijd dat ik zo verdrietig was. Sieraden zijn toch een prachtige manier om bijzondere momenten in je leven te markeren. Ik kijk er naar uit om het weer te dragen na de geboorte!

Liefs, Maria

Maria Smit

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/04/12/armband-ter-herinnering-aan-een-moeilijke-tijd/

Geef een reactie