Bleeding tentacles

Kiki Kühlmann, Bleeding Tentacles, ring, 2012. Foto M.O., zilver, goud, granaat, saffier
Kiki Kühlmann, Bleeding Tentacles, ring, 2012. Foto M.O., zilver, goud, granaat, saffier
Kiki Kühlmann, Bleeding Tentacles, ring, 2012. Foto met dank aan M.O.©

Op Sieraad Art Fair zag ik kort na binnenkomst in 2012 in de stand van Kiki Kühlmann de ring Bleeding Tentacles. Het was een van de eerste mooie sieraden die ik zag dat jaar en ik dacht al snel: deze wil ik hebben.

Omdat de ring nogal kostbaar was ging ik niet meteen tot aankoop over. Pas na afloop van de beurs wist ik zeker dat ik de ring wilde hebben. Via via kon ik de ring uiteindelijk in Delft afhalen, bij een vriend van de in Griekenland levende kunstenaar. Ik was erg blij met het sieraad en heb het veel gedragen. En nog steeds draag ik de ring graag.

Kapot en verloren in toren 5
De kantoren in toren 5, grenzend aan de monumentale bibliotheek van het Rijksmuseum waar ik van 2013 tot en met 2019 werkte, zijn beveiligd met loodzware brandwerende deuren. Toen deze deur eens met grof geweld openzwiepte wilde ik hem tegenhouden om een knal te voorkomen. Gelukkig droeg ik op dat moment Bleeding Tentacles: de ring brak de klap en heeft vermoedelijk mijn linkerhand voor verbrijzeling behoed. De ring beknelde na de klap echter wel mijn middelvinger en een geliefde collega heeft met een schaar de verbogen ring van mijn vinger losgewrikt. De dikke ring brak tijdens het wrikken en moest worden gerepareerd. Na enig wikken en wegen heb ik de reparatie laten uitvoeren bij Lyppens aan de Grimburgwal te Amsterdam en niet door de kunstenaar in Griekenland. Ook toen al had ik weinig vertrouwen in post- en pakketdiensten.

Niet lang na de reparatie sloeg mijn hart over toen een collega opmerkte dat er een steen in mijn ring miste: de grootste van de vier: een granaat. Meteen mijn gangen nalopend vond ik binnen een minuut de gemiste steen. Wat een geluk! Terug naar Lyppens om de steen opnieuw te laten zetten en de zettingen van de andere drie stenen te laten controleren. Bij Lyppens trouwens waren ze dol op de ring.

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/04/01/bleeding-tentacles/ ‎

 

Geef een reactie