Mathilde Gallery

Mathilde Gallery. Foto met dank aan Mathilde Gallery©

Mathilde Gallery was en is een galerie aan Singel 418 te Amsterdam (Nederland), waar werk van sieraadontwerpers wordt gepresenteerd.

Geschiedenis
Suzan Hidding opende de galerie aan het Singel in oktober 2021. Daarvoor had zij twee jaar lang een zaak aan de Hartenstraat te Amsterdam (Nederland).

Het interieur is ontworpen en uitgevoerd door Suzan Hidding. Tegen de linkerwand staan wit gecoate platen van staal waarop met magneten sieraden worden gepresenteerd. In het midden een stelling met daar bovenop en ook daaronder grote glazen potten geschroefd van Kesbeke, een firma gespecialiseerd in tafelzuren. In die potten worden sieraden gepresenteerd. Aan de rechterwand is op ooghoogte eveneens een plaat van wit gecoat staal bevestigd waarop sieraden kunnen worden bevestigd. Daaronder een stellage met een verweerd blad hout waarop stolpen staan met daarin sieraden.

Achterin de zaak bevindt zich een atelier.

Gepresenteerde sieraadontwerpers (selectie)
Zwetelina Alexieva
Carola Bauer
Liisa Hashimoto
Suzan Hidding
Stephanie Jendis
Floor Mommersteeg
Gitte Nygaard
Julia Obermaier
Cat Priem
Nikolay Sardamov
Stefanie Verhoef
Anna Vlahos

Links
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/03/31/mathilde-gallery/

Geef een reactie