Mr. Jack’s

Ring van zilver, in of voor 1991. Foto M.O.
Ring van zilver, in of voor 1991. Foto M.O.
Ring van zilver, in of voor 1991. Foto met dank aan M.O.©

Laat ook ik iets persoonlijks vertellen over mijn verhouding tot sieraden.

Dank aan alle gastauteurs!
Voor ik deze eerste anekdote deel spreek ik graag mijn dank uit aan allen die tot nu toe hebben bijgedragen aan het jubileumprogramma ter viering van het eerste lustrum van hedendaagsesieraden.nl. De inzendingen zijn zeer gevarieerd en dat laat mooi zien hoe sieraden op totaal verschillende wijzen rollen spelen in het leven van vrijwel ieder mens. Stuk voor stuk zijn het mooie verhalen: dankjulliewel!

Feestmaal in Utrecht
Tijdens het eerste jaar dat ik kunstgeschiedenis studeerde in Utrecht (1993-1994) woonde ik in Zeist. Het huis deelde ik met vijf andere jong volwassen mensen. Een studentenhuis was het niet, want de meesten werkten: bij de bakker, in de verpleging of bij slachtofferhulp. Wiens of welk feestje we vierden weet ik niet meer, maar we zaten met een groot gezelschap in een goedkoop restaurant aan de Voorstraat te Utrecht: Mr. Jack’s. Ik heb het even gegoogled: het zit er nog steeds.

Ik draag niet langer sieraden
Er werden goedkope pizza’s en pasta’s geserveerd en ook Griekse gerechten met veel vlees. Het was gezellig en ik zat naast een Amerikaanse die me vertelde dat ze geen sieraden droeg, want je zou ze kunnen verliezen en dat zou pijn doen, of ze zouden van je kunnen worden gepikt en ook dat zou pijn doen. Die logica sloeg in als een bom en was pragmatisch als ik doorgaans ben een reden om de sieraden die ik tot dan toe droeg af te doen en op te bergen. Basta. De ringen die ik afdeed waren een verlovingsring van zilver (waarover in een later artikel meer) en een grote ring met veel krullen die ik toen ik in de zomer van 1991 au pair was op een markt in de avond heb gekocht aan de zee in Sanary-sur-Mer (Frankrijk).

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/02/21/mr-jacks/

 

Geef een reactie