Oorringen

Door Fieneke Hatzmann

Lieve Esther,

Ja, ik doe ook mee met het jubileumprogramma. Allereerst proficiat met je eerste lustrum van hedendaagsesieraden.nl. Geweldig wat je in vijf jaar tijd allemaal aan informatie bijeen hebt verzameld en geplaatst op je website hedendaagsesieraden.nl. Door jouw enthousiasme en bezetenheid heb je een ware encyclopedie over sieraden en aanverwante zaken online gezet en nog steeds worden er items aan toegevoegd. Onuitputtelijk lijkt het wel.

Het is een deel van je leven geworden en dat niet alleen: je ademt sieraden. Ook zie ik je zelf mooie, bijzondere sieraden dragen. Behalve oorringen. Toen je ± 10 jaar was wilde je graag gaatjes in je oorlelletjes, om daarin oorringetjes te dragen. Dat vonden Hidde (je vader) en ik niet zo’n goed idee. We spraken af, onder protest van jou, dat als je 16 jaar wordt/bent je dan zelf een weloverwogen beslissing zou kunnen nemen. Maar toen. Op een gegeven moment had je een woordenwisseling met Hidde. Na de onenigheid besloot jij om gaatjes te laten schieten bij de juwelier voor de oorringen. Wat was je blij met je nieuwe aanwinst. Een aantal jaren heb je de oorringen met plezier gedragen. Op een gegeven moment heb je de ringetjes eruit gedaan. Tot op de dag van vandaag draag je geen oorringen meer!

Het is mooi en goed om te zien dat je er erg veel energie en plezier aan ontleent om met sieraden/juwelen bezig te zijn. Het volgende jubileum gaat vast lukken.

Lieve groet,

Fieneke Hatzmann

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/02/05/oorringen/

Geef een reactie