Waarom maansteen?

Halssieraad met maanstenen, Rusland, circa 1990. Foto Jacqueline Krabbe
Halssieraad met maanstenen, Rusland, circa 1990. Foto Jacqueline Krabbe
Halssieraad met maanstenen, Rusland, circa 1990. Foto met dank aan Jacqueline Krabbe©

Door Jacqueline Krabbe

Waarom maansteen?
Wanneer je blik valt op maansteen dan zie je meer dan één kleur. De kleuren die zich aan je vertonen veranderen weer als je je verplaatst. Anderen die naar mijn sieraad met maansteen kijken zullen dan ook verschillende kleuren zien.

De ketting kocht ik 30 jaar geleden in Rusland. De hanger kreeg ik op mijn laatste verjaardag in november van mijn kleindochter Lijs.

Ik vind maansteen passen bij het leven: de steen is meer of minder helder en altijd in verandering. De plaatsveranderingen van anderen en jezelf maken het verschil.

Jacqueline Krabbe

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/02/01/waarom-maansteen/ ‎

Geef een reactie