Baerends & Kolkena

Vera Kolkena, ring. Foto Baerends & Kolkena
Vera Kolkena, ring. Foto Baerends & Kolkena
Vera Kolkena, ring. Foto met dank aan Baerends & Kolkena©

Door Jantje Wit

De vraag van mijn nichtje Esther Doornbusch om een gastbijdrage te leveren ter ere van het eerste jubileum van haar website hedendaagsesieraden.nl kon ik niet zo maar terzijde schuiven.

In mijn gedachten ontspon zich het idee om Baerends & Kolkena Horlogemaker en Goudsmid waarvan ik regelmatig een advertentie in onze dorpskrant Ien & Om ’t Wiergat zie, onder de aandacht te brengen. Hoewel ik zelf niet vaak sieraden draag kijk ik er wel graag naar en heb grote bewondering voor de vakkundigheid, precisie en creativiteit waarmee men te werk gaat!

Baerends & Kolkena bestaat uit een een gediplomeerd horlogemaker Eise Baerends en goudsmid Vera Kolkena. Door deze combinatie kunnen zij een breed aanbod aan diensten bieden. Ze hebben elkaar leren kennen in 2011 op de Vakschool Schoonhoven. In 2017 hebben ze een eigen atelier en zijn sinds 2020 gevestigd in het centrum van Groningen.

Jantje Wit, Westeremden

https://www.baerendsenkolkena.nl

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2022/01/16/baerends-kolkena/

 

Geef een reactie