Voor binnen en buiten

Voor binnen en buiten - Vijftien jaar Galerie Beeld & Aambeeld, 1994. Foto Galerie Beeld & Aambeeld
Voor binnen en buiten - Vijftien jaar Galerie Beeld & Aambeeld, 1994. Foto Galerie Beeld & Aambeeld
Voor binnen en buiten – Vijftien jaar Galerie Beeld & Aambeeld, 1994. Foto met dank aan Galerie Beeld & Aambeeld©

Door Jaap Doosje

“Voor binnen en buiten” luidde het thema van de sieradententoonstelling ter gelegenheid van het derde lustrum van Galerie Beeld & Aambeeld. Een uitgebreid te interpreteren thema waarvoor de galeriehouders Martha Haveman en Karel Betman vijftien sieradenmakers, allen vertrouwd met de galerie, uitnodigden deel te nemen. Elke sieradenmaker heeft het thema op eigen wijze verwerkt, hetzij in de materiaalkeuze, hetzij in de vorm of de toepassing.

De galeriehouders gaven het volgende statement:

Een mens heeft een binnen- en een buitenkant, zo ook het hoofd en de hand. De vondsten van buiten kunnen binnen worden gedragen. En dat wat binnen wordt ontworpen kan buiten worden getoond. Hoe het ook zij, wij hebben weer een fraaie collectie binnen en komen daarmee graag naar buiten.”

Bij de tentoonstelling is een kleurrijke leporello uitgebracht op A6-formaat. Bij iedere deelnemer een afbeelding, aangevuld met informatie over materiaalgebruik en een korte toelichting.

Deelnemende kunstenaars (15)
Laura Bakker
Marta Breis
Olivier Daunay
Suzanne Esser
Maria Hees
Christian Heinze
Lex de Jong
Jan Lohmann
Jan Matthesius
Juliette Pailler
Renate Sennewald
Jan Tempelman
Michiel Teunen
Ben Wisman
Frank van Zwicht

Tentoonstelling
1994 – Voor binnen en buiten, Galerie Beeld & Aambeeld, Enschede (Nederland) (19 februari 1994 t/m 19 maart 1994)

Jaap Doosje, medewerker Galerie Beeld & Aambeeld

http://www.beeldenaambeeld.nl/

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.
Voor binnen en buiten, vijftien sieradenmakers / Vijftien jaar Galerie Beeld & Aambeeld (1994). Haaksbergen: Stichting Raad van Tien.

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/12/29/voor-binnen-en-buiten/

Geef een reactie