Tineke vertelt

Armbanden. Foto Marten Werkman
Armbanden. Foto met dank aan Marten Werkman©

Door Marten Werkman

Sieraden zeggen veel over een mens.
Het dragen van sieraden sluit bij mij aan bij mijn gemoedstoestand en natuurlijk ook bij de gelegenheden.
Ik draag graag redelijk onopvallende zwarte leren armbandjes en kettingen. Soms een speld.

Ik heb niets met oorbellen, en vind ze vaak bij anderen ook niet mooi.
Ter gelegenheid van mijn 40-jarig huwelijksfeest kocht ik een gedraaide, zwarte leren armband; het was een moeilijke periode in mijn relatie. Zo is dit sieraad nu een herinnering aan een lastige periode en tegelijkertijd aan de mooie periode waarin ik nu zit.
Mijn eerste ‘echte’ sieraad kreeg ik toen ik een jaar of zestien was, van mijn ouders. Het is een gouden slavenarmband, die ik weliswaar als herinnering nog steeds in bezit heb, maar nooit meer draag; ik draag al jaren geen goud meer.

Marten Werkman

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/12/09/tineke-vertelt/

Geef een reactie