1986

Opening Galerie Louise Smit, september 1986, interieur, entree, vitrines, Louise Smit, Paul Derrez, portret, Willem Hoogstede, Robert Smit
Opening Galerie Louise Smit, september 1986. Foto met dank aan Louise Smit©
Opening Galerie Louise Smit, september 1986. Foto met dank aan Louise Smit©

Door Louise Smit

Aan de keukentafel
1985: Aan de keukentafel met Wim (van Krimpen), op het Oosterpark.
Ik zeg tegen Wim: “Ik wil een sieradengalerie beginnen en zoek een ruimte”. En natuurlijk wist Wim er een. Aan de Prinsengracht, vlakbij zijn galerie. Vervolgens Herman Postma en Menno Dieperink ingeschakeld voor het ontwerp van de galerie. En Paul Baars voor de huisstijl.

Nieuwe sieradengalerie: Galerie Louise Smit
De opening vond plaats in september 1986. Heerlijke spannende tijden. Er was veel publiciteit. Esther, jij was toen 14 jaar, net zo oud als mijn zoon.

30 Jaar na de opening van mijn galerie ben jij iets bijzonders gaan opzetten. De galerie was inmiddels gesloten. Het was 2016: je bent je gaan verdiepen in hedendaagse sieraden. We hebben heel veel gesprekken gehad en je gaf meermaals aan hoe jammer je het vond dat je mijn galerie nooit hebt kunnen bezoeken.

Bijzondere vriendschap
Mijn galerieleven kan ik alleen met je delen door middel van verhalen, foto’s en reviews. Met jouw website hedendaagsesieraden.nl draag je enorm bij aan het verspreiden en bekendmaken van dit bijzondere vakgebied.

Nu, zoveel jaar na de opening van de galerie, is er een bijzondere vriendschap tussen ons ontstaan. Lieve Esther, ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met je website, en ik nog vele verhalen aan jou kan vertellen.

Louise Smit

Bibliografie
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/11/13/1986/

 

Geef een reactieReactie annuleren