KORU 7

##KORU 7 is een tentoonstelling uit de driejaarlijkse reeks tentoonstellingen KORU met bijbehorende Engelstalige publicatie in Finland in 2021. De tentoonstelling vindt plaats in Etelä-Karjalan museo te Lappeenranta (Finland) van 29 oktober 2021 tot en met 13 maart 2022.

De introductie in de catalogus is geschreven door Carin Reinders, directeur van sieradenmuseum CODA te Apeldoorn (Nederland). Zij gaat in op de gevolgen van de coronapandemie voor de beeldende kunst.

De tentoonstelling bestaat uit sieraden die zijn vervaardigd tussen 2019 en 2021. Kunstenaars wereldwijd konden meedingen naar een plek in de tentoonstelling. De jury bestond uit Karin Roy Andersson, de beeldhouwer Krister Gråhn en Tarja Tuupanen; zij ontvingen 440 inzendingen uit 49 landen en selecteerden daaruit werk van 41 kunstenaars uit 19 verschillende landen.

Alle geselecteerde sieraadontwerpers hebben een spread: twee pagina’s in de publicatie om hun werk te laten zien en te beschrijven. De kwaliteit van de teksten alsook de foto’s is uiteenlopend en wekt niet de indruk van een samenhangend geheel.

Deelnemende kunstenaars (41)
Ulla Ahola
Sofia Björkman
Caroline Broadhead
Klara Brynge
Victoria Bulgakova
Valentina Caprini
Isabelle Carpentier
Carla Castiajo
Åsa Christensson
Macarena Correa
Iris Eichenberg
Rebekah Frank
Joohee Han
Tuija Hietanen
Nils Hint
Elise Hoebeke
Tzu-Yun Hung
Ming-Miao Ko
matt lambert
Einat Leader
Yojae Lee
Helena Lehtinen
Rikke Lunnemann
Urmas Lüüs
Marília Maria Mira
Eija Mustonen
Janne Peltokangas
Sarah Powell
Hanna Ryynänen
Anna-Maria Saar
Danni Schwaag
Jenni Sokura
Masha Starikova
Yao Tan
Nelli Tanner
Ketli Tiitsar
Vivi Touloumidi
Lee Haya Vladislavsky
Ye Wang
Meng-Ju Wu
Tamara Zecevic

Tentoonstelling
2021 – KORU 7, Etelä-Karjalan museo, Lappeenranta (Finland) (29 oktober 2021 t/m 13 maart 2022)

Bibliografie
KORU7, International Contemporary Jewellery 2021 (2021) Finland: Finnish Jewellery Art Association. ISBN 9789529451784

Links
Wikidata
• Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/11/02/koru7/

Geef een reactie