Deze wil ik als we ooit gaan trouwen!

Luiaard, ring, circa 2015. Foto Olga van der Kooi, porselein, zilver
Luiaard, ring, circa 2015. Foto Olga van der Kooi, porselein, zilver
Luiaard, ring, circa 2015. Foto met dank aan Olga van der Kooi, CC BY 4.0

Door Olga van der Kooi

Deze wil ik als we ooit gaan trouwen!
Er waren al twee kinderen maar er was nog niet getrouwd. En toen kwam er opeens een aanzoek met de allerleukste en tofste verlovingsring.

Rondstruinend op Etsy was ik de ring zelf eens tegengekomen. ‘Deze wil ik als we ooit gaan trouwen!’ riep ik toen voor de grap. En zo ging het precies.

Lieve luiaard
Het lieve gezichtje van de luiaard, de fijne haartjes op zijn kop en pootjes. De subtiele gouden accenten, het perfecte verschil in maat tussen de voor- en achterpoten… Maar het allermooist vind ik het idee dat iets wat uit verschillende onderdelen bestaat pas bij elkaar een kloppend geheel vormt. Neem een van de ringen apart en het effect is weg. Pas als het bij elkaar gedragen wordt zie je wat het moet zijn en klopt het. Hoe zoet het misschien ook klinkt: dat is precies het gevoel wat ik bij mijn huwelijk en gezin heb. Samen klopt het, haal er een weg en de losse onderdelen slaan nergens meer op.

Trouwring met twee maanstenen
Mijn trouwring ben ik zelf uit gaan kiezen bij Baobab op de Elandsgracht in Amsterdam. Ik heb gekozen voor een Indonesische ring met twee maanstenen. Ook hier vormen de twee stenen samen de ring: samen een geheel.

Door mijn werk als art-handler kan ik geen sieraden dragen, want het verhoogt het risico op schade aan de kunst. Dat vond ik ooit erg jammer maar inmiddels vind ik het heel tof dat ik mijn sieraden en dan vooral deze twee ringen maar af en toe draag, waardoor het elke keer een bijzondere gebeurtenis wordt.

Olga van der Kooi

Bibliografie
Doornbusch, E. (14 oktober 2021) Eerste jubileum en goed nieuws. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (5 november 2021) Overzicht gastcolumns eerste jubileum 2021. hedendaagsesieraden.nl.

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/10/30/deze-wil-ik-als-we-ooit-gaan-trouwen/

Geef een reactie