Liesbeth Rahder

Ra Bulletin 19, juli/augustus 1985, voorzijde met illustratie door Milou Hermus met haarsieraden van Liesbeth Rahder, drukwerk, papier
Ra Bulletin 19, juli/augustus 1985, voorzijde met illustratie door Milou Hermus met haarsieraden van Liesbeth Rahder, drukwerk, papier
Ra Bulletin 19, juli/augustus 1985, voorzijde met illustratie door Milou Hermus© met haarsieraden van Liesbeth Rahder

Liesbeth Rahder (Volendam (Nederland), 16 november 1955) was en is onder meer actief als edelsmid, schilder en sieraadontwerper.

Biografie
Liesbeth Rahder is opgeleid aan de Vakschool Schoonhoven te Schoonhoven (Nederland) (1976-1980) en aan de afdeling edelsmeden van de Gerrit Rietveld Academie (1980-1985) te Amsterdam (Nederland), waar zij les had van onder anderen Onno Boekhoudt, Joke Brakman en Marion Herbst.

Sieraden vervaardigde Rahder van materialen als hout.

Sieraden van Rahder werden gepresenteerd door onder meer Galerie Detail, Galerie Draaipunt en Galerie Ra. Rahder was lid van de VES.

Werk in openbare collecties (selectie)
Museum Arnhem, Arnhem (Nederland)
The Nelson-Atkins Museum of Art, Kansas-City (Verenigde Staten)

Werk in particuliere collecties (selectie)
Annie Brouwer-Korf
Auckjen & Jan Ridderbos
Marjorie Schick

Tentoonstellingen (selectie)
1985 – Galerie Draaipunt, Rotterdam (Nederland)
1985 – Introduction, Adri Hattink; Rian de Jong; Liesbeth Rahder, jewellery and objects, Galerie Ra, Amsterdam (Nederland)
1985 – Liesbeth Rahder: schilderijen en sieraden, Galerie Detail, Groningen (Nederland) (23 november 1985 t/m 18 december 1985)
1986 – 10 Jaar Ra, Galerie Ra, Amsterdam (Nederland)
1986 – Multiples heden verleden, Galerie Marzee, Nijmegen (Nederland)
1986 – Multiples heden verleden, Galerie Nouvelles Images, Den Haag (Nederland)
1986 – Multiples heden verleden, Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam (Nederland)
1986 – Sieraden, Images, Singer Museum, Laren (Nederland) (reizende tentoonstelling)
1987 – Multiples heden verleden, Galerie Eewal, Leeuwarden (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Galerie Kokon, Tilburg (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Galerie Pêdjeshof, Grubbenvorst (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Galerie Puntgaaf, Groningen (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Kunst+, Vlaardingen (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Kunst/Werk, Utrecht (Nederland)
1987 – Multiples heden verleden, Museum Het Palthe-Huis, Oldenzaal (in samenwerking met Galerie Beeld & Aambeeld)
1987 – Multiples heden verleden, Trits Sieraden, Delft (Nederland)
1988 – Unica, Nederlands Goud-, Zilver- en Klokkenmuseum, Schoonhoven (Nederland)
1988 – Unica, Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam (Nederland)
1989 – Het Gebruik (VES), Kunstenaarscentrum Bergen, Bergen (Nederland) (8 april 1989 t/m 27 april 1989)
1989 – Het Gebruik (VES), Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam (Nederland) (11 maart 1989 t/m 2 april 1989)
1990- Liesbeth Rahder Michel van Overbeeke schilderproject, Raadhuis-Galerij, Hoofddorp (Nederland) (7 december 1990 t/m 23 januari 1991)
2000 – Op de huid, sieraden uit de collectie, Museum voor Moderne Kunst Arnhem, Arnhem (Nederland)

Bibliografie (selectie)
10 Jaar Ra (1986). Amsterdam: Galerie Ra. OCLC 27263707
Hout, M.J. van den (1989) Kammen. Nijmegen: Galerie Marzee. ISBN 9073124018
Martens, H. (2000) Op de huid, sieraden uit de collectie. Arnhem: Gemeentemusea Arnhem. ISBN 90-72861-27-2
Multiples heden verleden (1986). Amsterdam: VES. OCLC 36257696
Sieraden, Images (1986). Amsterdam: VES. OCLC 313823758
VES (1987) Unica, Vereniging van Edelsmeden en Sieraadontwerpers. Amsterdam: VES. OCLC 913281581

Links
RKD Artists
Wikidata
Website

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/10/01/liesbeth-rahder/

Geef een reactie