Pride! Nieuwe postzegels met Rainbow chain van Paul Derrez

Postzegels met Rainbow chain, halssieraad van Paul Derrez, 2021. Foto Esther Doornbusch, gegomd papier
Postzegels met Rainbow chain, halssieraad van Paul Derrez, 2021. Foto Esther Doornbusch, gegomd papier
Postzegels met Rainbow chain, halssieraad van Paul Derrez, 2021. Foto Esther Doornbusch CC BY 4.0

NB De postzegel Rainbow chain is niet meer beschikbaar.

Verstuurt u graag post met unieke postzegels? Doneer dan nu €20,00 of meer en ontvang een vel met 10 zegels (1, binnenland) met daarop Rainbow chain, een nieuw halssieraad van Paul Derrez uit 2021. U steunt daarmee het onderhoud en de ontwikkeling van hedendaagsesieraden.nl en u laat zien dat u de queer community een warm hart toedraagt.

Paul Derrez over Rainbow chain (Nederlands)
Toen ik in 1969 als homo uit de kast kwam ging er een wereld van vrijheid en blijheid voor me open. Het was toen ondenkbaar dat een halve eeuw later deze persoonlijke en politieke vrijheid in zo veel landen, ook binnen Europa, nog steeds moet worden bevochten en de laatste jaren zelfs opnieuw en in alle hevigheid wordt aangevallen. De regenboog staat symbool voor diversiteit en mogen zijn wie je bent. Als sieradenmaker zet ik mijn medium in met deze Regenboog ketting, waarmee je lijfelijk jouw respect voor en solidariteit met de strijd tegen homofobie kunt uitdragen. Nu de ketting staat afgebeeld op postzegels, rijst bij mij de vraag: wordt post voorzien van deze postzegels (homo-propaganda!) nog bezorgd in Polen of Hongarije?

Paul Derrez about Rainbow chain (English)
When, in 1969, I came out of the closet as gay, a world of freedom and joy opened up for me. I could not have imagined then that half a century later this personal and political freedom would still not be permitted in so many countries, even within Europe, and that it would even be met with severe violence. The rainbow is a symbol of diversity and the right to be who you are. As a jewellery-maker, I use my medium for this Rainbow chain to express on your body respect for and solidarity with the fight against homophobia. The chain, now published on stamps, makes me think: will postage with these stamps on (gay-propaganda!), not be delivered in Poland or Hungary?

Hebben?
U kunt uw gift overmaken naar NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van Rainbow, uw naam en het adres waarnaar de postzegels kunnen worden verzonden. Per ommegaande worden de postzegels naar u verstuurd. Wees er snel bij, want er zijn slechts 35 vellen beschikbaar.

25 Jaar Amsterdam Pride & Pride Power
Dit jaar, 2021, bestaat Amsterdam Pride 25 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert Paul Derrez het project PRIDE POWER. 25 mensen worden spontaan op straat uitgenodigd de door hem gemaakte Rainbow chain met trots te dragen. De ketting is samengesteld uit 25 kleuren die diversiteit uitstralen en samen een regenboog vormen. Fotografe MisjaB fotografeerde hen in Amsterdam (Nederland) en Zandvoort (Nederland).

Heeft u belangstelling voor een Rainbow chain, neemt u dan contact op met Paul Derrez: mail@galerie-ra.nl.

Bibliografie (selectie)
Besten, L. den (29 november 2021) Paul Derrez’ Pride Power Project and Rainbow Chains. Art Jewelry Forum.
Derrez, P. (16 oktober 2021) 5 Jaar verder: een terugblik. hedendaagsesieraden.nl.
Derrez, P. (2021) PRIDE POWER. Amsterdam: Paul Derrez.
Doornbusch E. (19 april 2022) Postzegels en hedendaagsesieraden.nl. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (4 november 2021) Pri­de Po­wer. hedendaagsesieraden.nl.
Doornbusch, E. (1 november 2021) Pri­de Po­wer: een vie­ring van 25 jaar Pri­de Am­ster­dam. SieradenMuze.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/08/07/pride-nieuwe-postzegels-met-rainbow-chain-van-paul-derrez/

Geef een reactie