Nieuwe postzegels met broche van Réka Fekete: Compass

Postzegels, 2021 met broche Compass, Transistion van Réka Fekete uit 2015, gegomd papier
Postzegels, 2021 met broche Transistion van Réka Fekete uit 2015
Postzegels, 2021 met broche Compass, Transistion van Réka Fekete uit 2015. Foto Esther Doornbusch CC BY 4.0

NB De postzegel Compass is niet meer beschikbaar.

Verstuurt u graag post met unieke postzegels? Doneer dan nu €20,00 of meer en ontvang een vel met 10 zegels (1, binnenland) met daarop Compass, een kinetische broche van Réka Fekete uit 2015 uit de serie Transitions. U steunt daarmee het onderhoud en de ontwikkeling van hedendaagsesieraden.nl.

Réka Fekete over Compass
As far as I know, Esther intuitively made her choice based on the shape. When I looked up the title in my little workbook it suddenly made sense: “Compass”. The four circles -as the directions of the four winds- rotating, moving along each other, calibrating. We all have a Compass inside us we are following. We all have a few principles we follow in life. Recently this is keeping me very busy, finding my authentic self and my own voice to express my thoughts and way of thinking, my own real Compass. Also in my work I am following an intuitive ‘line’ that helps me make the decisions along the making process. My choices are based on intuition but also on a few rules I set for myself a long time ago: ornament always has to have a practical/ functional purpose. It so happens that artistic choices collide to also be design or functional choices at the same time. I believe – and have read some about it that supports this thought- that intuition is based on the collection of earlier experiences. So it is not ‘only’ a feeling as many might think, but -as I believe it at least- a feeling that is based on facts.

Hebben?
U kunt uw gift overmaken naar NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van uw naam en het adres waarnaar de postzegels kunnen worden verzonden. Per ommegaande worden de postzegels naar u verstuurd. Wees er snel bij, want er zijn slechts 40 vellen beschikbaar.

Bibliografie (selectie)
Doornbusch E. (19 april 2022) Postzegels en hedendaagsesieraden.nl. hedendaagsesieraden.nl.

Links
• Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link:

Geef een reactie