Buiten: de tentoonstelling die niemand zag

Robert Smit, schilderingen. Buiten, Paviljoen Welgelegen, Haarlem, 2021. Foto Aldo Smit
Robert Smit, schilderingen. Buiten, Paviljoen Welgelegen, Haarlem, 2021. Foto Aldo Smit
Robert Smit, schilderingen. Buiten, Paviljoen Welgelegen, Haarlem, 2021. Foto met dank aan Aldo Smit©

Buiten: de tentoonstelling die niemand zag, was een tentoonstelling waar onder meer werk van de sieraadontwerper en schilder Robert Smit was te zien. De expositie vond plaats van 22 januari 2021 tot en met 2 april 2021 in Paviljoen Welgelegen te Haarlem (Nederland). De expositie maakt deel uit van de reeks Dreef Exposities van Paviljoen Welgelegen.

Buiten, de poëzie
De tentoonstelling heeft plaatsgevonden in Paviljoen Welgelegen te Haarlem (Nederland), maar is als gevolg van de beprekende maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus niet open geweest voor het publiek. Rob de Vries cureerde de tentoonstelling.

Op de expositie was werk te zien van 9 kunstenaars werkzaam in verschillende disciplines: schilderkunst, fotografie en sculptuur.

In de nalatenschap van Armando werd een gedicht aangetroffen met de titel Buiten. De natuur speelt daarin de hoofdrol. De werken in deze tentoonsteling sluiten daarop aan.

Deelenemende kunstenaars (9)
Armando
Mari Boeyen
Sjoerd Buisman
Adam Colton
Kris van Dessel
Jasper van der Graaf
Nan Groot Antink
Robert Smit
Piet Tuytel

Bibliografie (selectie)
Gribling, F. (29 maart 2022) Craving the Essentials: retrospectief van Robert Smit in CODA. hedendaagsesieraden.nl.

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/05/14/buiten-de-tentoonstelling-die-niemand-zag/

Geef een reactie