Galeria Gordillo

Galeria Gordillo was een galerie in Lissabon (Portugal) waar onder meer werk van sieraadontwerpers werd gepresenteerd.

Geschiedenis
Gestimuleerd door het succes van Alberto Gordillo richtte de sieradenfabrikant Carlos Carvalho (eigenaar van Fábrica Cartene) in december 1974 Galeria Gordillo op. Carvalho wilde eigenlijk alleen sieraden presenteren, maar Gordillo, artistiek directeur van de galerie, stond erop ook kunst uit andere disciplines te tonen om zo het sieradenvak uit het isolement te trekken en de kunsten te democratiseren.

Later (in of voor 1983) werd de galerie hernoemd tot Galeria Tempo.

Tentoonstellingen (selectie)
1975 – Jóias de Arte Moderna: 1a Exposição Colectiva (Cristina, Sónia Isabel, Maria Oliveira, Paulo Trigueiros)

Bibliografie (selectie)
Filipe C. (2019) Contemporary Jewellery in Portugal, From the avant-garde of the 1960s to the early 21st Century. Stuttgart: arnoldsche Art Publishers. ISBN 9783897905658

Links
Wikidata

Donaties
Deze website heeft geen commercieel doel en is op persoonlijk initiatief, onafhankelijk en geheel op vrijwillige basis met minimale middelen tot stand gekomen. Wilt u dat steunen met een gift? Dat kan! U kunt uw bijdrage overmaken naar: NL27 TRIO 0781 5140 02 ten name van E. Doornbusch te Amsterdam onder vermelding van hedendaagse sieraden, ook kunt u doneren via paypal.me/hedendaagsesieraden. Giften zullen worden aangewend voor onderhoud en verbetering van de website.

Duurzaam verwijzen naar deze pagina? Gebruik dan deze link: https://hedendaagsesieraden.nl/2021/02/11/galeria-gordillo/ ‎

Geef een reactie